skip to Main Content

Ofrena floral a Antoni Maria Alcover

Malgrat les circumstàncies actuals i tot respectant les mesures sanitàries corresponents, com cada any, l’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni Maria Alcover s’ha reunit davant l’obelisc del passeig de Na Camel·la, per dipositar-hi rams de flors.

Acompanyaren la presidenta de l’Associació, Bàrbara Duran, diversos representants de l’Ajuntament de Manacor, com els regidors Mateu Marcè i Sebastià Nadal, presidits pel batle Miquel Oliver; el director de l’IES Mossèn Alcover, Antoni Gayà; representants de la família de Mossèn Alcover com Antònia Riera Alcover i Jaume i Xavier Mesquida Riera. També ha assistit a l’acte el Sr. Gabriel Barceló Bover, en representació de l’alcoverisme, així com la directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló i el president de l’Associació d’Amics de l’Escola de Mallorquí, Guillem Melis. L’acte simbòlic de commemoració ha consistit en la col·locació dels rams i en la realització de fotografies commemoratives.

Al llarg d’aquesta setmana, des de l’Associació d’Amics d’Alcover s’han continuat realitzant activitats digitals relacionades amb la figura de Mossèn Alcover, sobretot vinculades al Diccionari i les rondalles, amb la intenció de recordar la figura d’aquest manacorí il·lustre que va revolucionar el món de la filologia i el folklore i el llegat del qual ha arribat intacte fins als nostres per configurar-nos com a poble i com a comunitat lingüística.

159 anys d’Alcover al Mossèn

Malgrat les circumstàncies actuals i tot respectant les mesures sanitàries corresponents, com cada any, la comunitat educativa de l’IES Mossèn Alcover es va reunir per celebrar el 159è aniversari del naixement del canonge de Santa Cirga. Els representants es varen reunir davant la pedra simbòlica que la família de Mossèn Alcover cedí al centre l’any 1975, per dipositar-hi rams de flors. L’acte comptà amb la presència d’Antoni Gayà, director del centre, i dels regidors Mateu Marcé i Artur Aguiló, a banda de representants de la família de mossèn Alcover, entre els quals hi havia Paula Mesquida Rigo, alumna del centre. Maria HeinzL’acte simbòlic de commemoració ha finalitzat amb el cant de La Balanguera per part de l’alumna Maria Hein. El centre, en la mesura de les seves possibilitats ha fet diferents activitats relacionades amb la figura d’Antoni Maria Alcover. A més a més, la figura de mossèn Alcover es passeja pel centre educatiu de la mà de l’actor i professor, Joan Gelabert.

Back To Top
Search