skip to Main Content

Part dels restauradors afectats per les obres a la primera línia de Porto Cristo plantegen reclamar indemnitzacions

Embellir la primera línia del nucli costaner de Porto Cristo i acabar amb les inundacions i els danys a la platja que la pluja causava quan l’aigua corria per la costa d’en Blau i la costa de l’església. Aquest és l’objectiu de les obres que fa cinc mesos que es fan als carrers Bordils i Colom. La reforma que havia d’acabar el passat 20 d’abril s’allargarà fins a finals de maig. Moltes botigues i restaurants no han pogut obrir ni iniciar la temporada.

És una actuació que la majoria de comerciants i restauradors de la zona reclamaven, però que ha impedit que molts negocis poguessin obrir i encetar la temporada per les festes de Pasqua. “Fa molt mal fer feina, el trànsit està tancat, els proveïdors no poden arribar, els clients tenen mal passar i no volen dinar o sopar davant una obra, amb la pols i el renou que suposa”, explica Mariano Sasso, que és un dels socis que gestionen els restaurants Vibes, La Magrana, Sa Pedra i 15, tots quatre a Porto Cristo.

“La situació és molt difícil i per això estam parlant amb altres negocis amb la intenció d’iniciar una reclamació contra l’Ajuntament perquè hi ha companys que viuen una situació extrema, encara no han pogut obrir i no sabem exactament fins quan es podrà allargar tot això”, afegeix.

Des de l’Ajuntament la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa admet que “sabem que molts negocis estan patint un perjudici econòmic per mor d’aquesta obra, havia d’acabar dia 20 d’abril ,però hi ha hagut imprevistos. Si interposen un contenciós hi estan en tot el seu dret, els jutges decidiran”, afegeix.

Motius del retard

Pel que fa a les causes del retard a les obres, la regidora d’Urbanisme apunta que “tot ha coinicidit amb una crisi de subministrament de material i un increment dels preus a escala global, és cert que l’empresa no ha complit els terminis i que hem concedit una pròrroga perquè les obres acabin a finals d’aquest mes, però també s’han de tenir en compte aquests factors”, concreta Hinojosa.

A Porto Cristo, però, no tots els restauradors i comerciants que tenen el negoci al voltant de les obres fan comptes demandar l’Ajuntament per reclamar danys i perjudicis. “Qualsevol obra que es fa pot tenir retards, aquesta actuació era molt necessària perquè les aigües fecals sortien pel carrer quan plovia, començam a estar nerviosos perquè som en ple mes de març i no hem pogut obrir, però no estic enfadada, confiï que tot estigui arreglat ben aviat”, explicava la propietària d’una cafeteria de primera línia que ha volgut quedar a l’anonimat.

A més dels propietaris de restaurants i botigues que no han pogut obrir, també pateixen la situació molts de treballadors. “Nosaltres esperam poder obrir perquè puguin incorporar-se 20 treballadors que són fixos discontinus i ara mateix molts no disposen de cap ingrés, tenim la meitat dels nostres restaurants tancats i preveim que tendrem problemes per trobar personal perquè alguns d’aquests professionals potser acceptaran altres feines, sabem que ells estan preocupats i també ho estam nosaltres”, conclou el restaurador Mariano Sasso.

Back To Top
Search