Skip to content

“Pas tant de gust de fer un conta contes a Manacor com de protagonitzar la telenovel·la més exitosa a l’Argentina”

L’actor Toni Gelabert (Manacor, 2000) serà el protagonista de la nova temporada de la sèrie “Argentina, tierra de amor y venganza”. Amb ell repassam el rodatge d’aquest fenomen televisiu que s’estrena el març.

Com acaba un manacorí protagonitzant la telenovel·la més exitosa de l’Argentina?
Jo era a Madrid. Hi estudiava arquitectura, però també assistia a acadèmies d’interpretació. Vaig fer un càsting molt accidentat per videoconferència, però em varen agafar. Va ser just fa un any. I el rodatge, que ja hem acabat, va començar el mes d’abril…

La història de la sèrie se situa a la dècada de 1980…
Sí. A partir de l’any 1984, just després de la dictadura militar argentina. Abans de partir vaig tenir uns mesos per documentar-me sobre la història d’aquells anys tan durs.

De fet, el teu personatge pateix directament les conseqüències de la repressió…
Com a qualsevol telenovel·la li passen totes les desgràcies del món. Té sa mare, segrestada. Una germana desapareguda. S’ha d’exiliar i fuig a Barcelona. També està molt enamorat d’un altre al·lot i quan set anys després torna i pensa que es retrobaran, resulta que està a punt de casar-se amb una al·lota. Però al mateix temps, n’Antonio, que és el meu personatge, té moltes coincidències amb mi. Tenim el mateix nom, els nostres pares es diuen Pedro, és de parla catalana, de la comunitat LGTBI…

I és tan frenètic com sembla el rodatge d’una telenovel·la?
Pensa que hem enregistrat 121 capítols, un cada dia de 45 minuts i el ritme no és el del teatre, el cinema o les sèries de gran producció. He fet 18 o 19 escenes per dia. I no tenen res a veure una amb l’altra. A una plores, a l’altra rius. A una t’han pegat, a l’altra ets tu el violent… El registre de la telenovel·la és diferent. No pots esperar una gran producció. No són els mateixos temps, ni els mateixos pressupostos.

Deu ser dur per un actor…
No hi ha assajos ni temps per aprendre guions. És un sistema que cal interioritzar. Necessites ser molt ràpid, tenir una proposta d’escena molt clara i defensar-la a la primera perquè la majoria de vegades només es fa una presa. No hi ha segona oportunitat.

I ja es pot dir que ets famós per l’Argentina?
La sèrie no s’estrena fins al mes de març, però ja em començaven a conèixer. M’he trobat en situacions que no m’esperava. Gent que et reconeix, i t’escriuen per xarxes per dir-te que t’han vist a tal banda. Però he estat molt feliç a l’Argentina.

T’ha obert portes aquesta experiència?
Han sorgit possibles pel·lícules i obres de teatre. Però he conegut gent molt professional i m’encantaria materialitzar algun projecte propi. Estic pensant en sèries documentals i obres de teatre.

I per Manacor? T’hi podrem veure aviat?
I tant! Dia 30 present les pre campanades infantils a la carpa. També surt a la cavalcada per rebre els Reis d’Orient. Aquí sempre he participat en aquests esdeveniments i pas tant de gust de fer un conta contes a Manacor que de protagonitzar la telenovel·la més exitosa de l’Argentina.

Back To Top
Search