Skip to content

Pedro Rosselló: “Durant el 2018 només s’ha posat una sanció per no recollir els excrements d’un ca”

De quants de parcs canins disposa Manacor?
A hores d’ara n’hi ha un. El parc caní de devora l’Auditori.

Els usuaris es queixen de falta de manteniment. Quines accions s’hi duen a terme? I cada quan? Quantes persones se’n cuiden?
Les accions són de desbrossament i arreglar la reixa. Sempre que fa falta. La brigada municipal del departament de Medi Ambient, formada per una o dues persones.

De quin pressupost disposa l’Ajuntament per mantenir els parcs canins?
El Departament de Medi Ambient disposa d’una partida pressupostària genèrica per mantenir zones verdes i altes espais urbans.

Està previst que disposem de nous parcs canins, per a quan, i on?
Tenim un projecte redactat de parc caní per la zona verda del Polígon Agroalimentari. Quan aquest polígon estigui recepcionat es podran licitar les obres.

Què és i per a què serveix un pipican? Quants se n’han instal·lat i a quines zones?
S’estan instal·lant 5 pipi-cans (no parcs canins) perquè els propietaris dels cans els utilitzin perquè les seves mascotes facin les necessitats, al parc de Na Molla, passeig Ferrocarril, zona verda de davant el Multicines, plaça del Sol i de la Lluna de Porto Cristo i Poliesportiu de s’Illot.

Quantes sancions s’han posat a propietaris de cans el darrer any per no recollir els excrements dels seus animals?
L’any 2017 només es va posar una sanció, i dins 2018 hem posat una sanció per deixar els excrements de ca sense recollir.

Què fa l’Ajuntament amb els cans abandonats al carrer?
L’Ajuntament de Manacor té un contracte amb la Fundació Natura Parc per a la recollida i allotjament de cans perduts i abandonats. Quan es troba un ca, la policia local avisa Natura Parc i els seus tècnics traslladen l’animal fins les seves instal·lacions o els fan un reconeixement mèdic, i els donen allotjament. Al mateix moment es posen en contacte amb el propietari del ca. Per això és tan important que els cans tenguin el xip identificatiu. D’altra manera és impossible trobar el propietari.

I amb els moixos?
El contracte amb Natura Parc també inclou la recollida de moixos abandonats.

Manacor té una canera? En cas negatiu, en podria tenir?
No. No s’ha realitzat cap estudi jurídic i econòmic sobre el tema, però tot fa pensar que com altres municipis Manacor podria tenir una instal·lació d’aquest tipus. Per altra banda, s’hauria de disposar dels terrenys adequats per aquestes instal·lacions.

[pullquote] “Es una vergonya” Margalida Gelabert ha creat una pàgina de Facebook amb el nom de Cans de Manacor per demanar més recursos per als cans i els seus propietaris. Parla amb molt de disgust de la passivitat de l’Ajuntament. “Fa un parell d’anys que els vaig darrere” (diu referint-se als polítics responsables de l’Ajuntament) “i sempre m’he trobat bones paraules però no fan res”. En parlar del parc caní es mostra indignada: “És una vergonya. No hi ha manteniment, i si hi telefones perquè vagin a llevar les herbes et responen que encara no són prou altes. A més un parc caní, diu, “no basta per a res”. La barrera està espenyada, no hi ha aigua…”. A més, diu Margalida, “han posat els pipicans als afores, i si vius al centre quan hi arribes els cans ja han fet totes les feines”.
[/pullquote]
Back To Top
Search