skip to Main Content

Pendents que arribin els conqueridors, el segon llibre de Miquel Serra

Entrevistam el conegut músic manacorí amb motiu del seu segon llibre, Pendents que arribin els conqueridors, publicat per Empúries, un conjunt de tretze relats que mesclen ficció i realitat amb l’objectiu, entre d’altres, de riure’s de les pròpies ambicions.

Fa més de deu anys que fas música i publiques discos i ara treus el teu segon llibre, escrius per explorar noves vies de creació?

No, és per simple plaer. De fet, això ho publicam ara, però ho he anat escrivint durant anys.

Quants en fa que escrius aquests relats?

En fa dos o tres. El 2014 vaig publicar Formigues Vermelles, que va ser com el bessó d’aquest llibre. Allà hi ha de tot, és una miscel·lània de poemes i ocurrències, i també té dos relats. Sobretot n’hi ha un que vol ser un relat format, un relat clàssic. Quan el vaig acabar vaig pensar que m’agradaria escriure’n més. El llibre de Pendents és el primer intent seriós de ficció.

El llibre compta amb tretze relats, quina vinculació tenen?

No hi ha cap tema unitari. N’hi ha un parell que són autobiogràfics i d’altres que són ficció pura. En conjunt, aquests tretze relats són històries que tenen un humor negre al darrere, que a mi m’agrada perquè vénen a ridiculitzar les pretensions que tenim en tots els àmbits. Per exemple, un dels relats conta la història d’un escriptor que anhela convertir-se en un mite de la narrativa… Per a mi són històries que se’m poden ocórrer sense voler. Cercava ser capaç de contar bé una història i passar gust. Pel que fa als relats autobiogràfics, són evocacions meves i reinterpretacions que faig ara d’aspectes de la meva vida com qualsevol altra persona faria.

De fet, el relat de “Les rutes de Moondog” parla concretament sobre la teva trajectòria musical…

Aquest ve a exposar com sent el que és l’ofici del músic, els intents per desplegar la meva música a l’exterior, amb totes les vicissituds que comporta, i, així i tot, no perdre les ganes de continuar composant música. Supòs que volia mostrar la lluita externa que suposa expandir les cançons que un fa enfront del plaer i la gratitud que sent tot compositor. Volia desmitificar la vida i ofici d’un músic…

Xerrant d’això, en quins projectes treballes actualment?

D’aquí a un mes sortirà un disc en què apareixen íntegrament cançons d’en Joan. Serà una selecció dels millors temes que en Joan va fer amb els Crancs i altres èpoques, gravades de bell nou. I més endavant, al maig o juny, també engegarem un disc nou amb cançons pròpies.

Back To Top
Search