skip to Main Content

“Pens que les festes són del poble per al poble”

[pullquote] Mateu Juan és delegat de Festes
[/pullquote]

Quins són els actes més importants de les festes? O quins voldries destacar?
Com a novetat voldria destacar el fet que els pregoners sigui la banda de Música, trob que s’ho mereixen, i crec que la gent que els segueix estarà contenta. Si continuam parlant a nivell musical, m’agradaria parlar del primer concert, en el qual tocarà el “Grupo Manacor”, són un grup peninsular, que fan versions. Fa devers trenta anys que existeixen, s’ajuntaren arran d’un viatge, i es posaren aquest nom. No han tocat mai a Mallorca. Ens va cridar l’atenció, decidirem contactar amb ells i dur-los. Crec que agradarà, són un grup potent. Llavors també hi haurà el concert de rock català, amb Anegats i Ocults, crec que és una recepta d’èxit assegurat, i que vendrà gent de tot Mallorca.

Qualque novetat per destacar?
Una de les novetats importants és la fira esportiva. És la primera vegada que es farà però la gent s’hi ha tirat de cor; hi haurà tots els clubs, gimnasos, tendes d’esport… Més de 1500 participants, crec que serà de veure.

Quin pressupost tenen les Fires i Festes?
Per la part del departament de Festes hi ha prevists més o manco entre 60.000 i 70.000 euros, des de les actuacions musicals, els programes mateixos, etc. Intentam mirar que de cada vegada costin menys. Llavors hi ha altres departaments que també hi intervenen.

Quins departaments hi intervenen, a més del de Festes?
Batlia, perquè també participen amb les Carrosses, el pregó, etc; Cultura, per tots els actes que munten ells, que no són pocs; Comerç, amb la fira; Serveis Generals, que sense ells no faríem res, la feina de braó la se mengen tota i van de capoll; sense la policia tampoc no faríem res, a vegades queden a un tercer pla, però s’ha d’agrair la feina que fan; Esports amb la fira ja hem dit que s’hi han tirat de ple… No me’n voldria deixar cap, és que de fet, directament o indirectament tothom hi és. Serveis Socials amb la campanya del No i punt, a través de l’espai de la dona…

Qui du les barres dels concerts? Com s’ha gestionat?
Mira, avui (dimecres) encara està obert el termini perquè les associacions sense ànim de lucre que hi estiguin interessades s’hi presentin. La part tècnica de l’Ajuntament ens va fer unes bases, com qualsevol altre tipus de concurs i vàrem fer una convidada oberta. Una altra cosa que m’agradaria dir respecte als concerts és que enguany hem fet una tirada de tassons reutilitzables, per intentar evitar fer tantes deixalles, hem fet 2000 tassons, amb un disseny senzillet. Veus, quan parlàvem de qui hi intervenia em deixava Medi Ambient. Si aconseguim que es faci un quilo menys de deixalles qualque cosa haurem aconseguit. A veure si la gent ho accepta i s’ho fa seu.

I una darrera pregunta per acabar, no sé si controvertida… Creus que aquestes festes són tan sentides com altres, com Sant Antoni, per exemple?
Pens que el sentiment és diferent, la festa de Sant Antoni està ben arrelada, la gent se la sent seva, hem de pensar que sense gent no hi ha festa, sigui quina sigui. Fins i tot Sant Jaume, a través de l’obreria, que hi fa molta feina, la gent se’l començar a sentir seu. Les fires i festes ho veig d’una altra manera, és com un mostrador, les altres festes són més del poble mateix, de portes cap endins. Així i tot de cada vegada són més participades. L’any passar hi havia devers 80 actes i enguany n’hi ha 90. I crec que també són festes del poble pel poble, pens que ha de ser així, que cada associació pugui dur a terme els actes que vulgui presentar.

 

Back To Top
Search