skip to Main Content

Per les dones, contra el patriarcat, i malgrat la pandèmia

El Col·lectiu de Dones de Llevant manté alguns dels seus actes malgrat la pluja. Lectura del manifest, davantals a les escultures i noms de carrers de dones marquen les reivindicacions.

No fa por el temps, ni fa por la pandèmia, quan les causes són justes. Dia 8 de març el col·lectiu de Dones de Llevant no pogué celebrar el seu tradicional acte d’homenatge a la plaça de les Perleres, però sí que va mantenir la lectura del manifest, que enguany va anar a càrrec de la mestra i escriptora Cristina Salom, l’advocada Francesca Mas, i el professor Jordi Santamaría. les inclemències del temps posaren en perill la celebració de l’acte, que tanmateix va comptar amb l’assistència d’una vintena de persones i que va tenir lloc enguany de manera excepcional a la plaça de Na Camel·la, entre paraigües, gotes de pluja i l’escultura de Brunet decorada amb un dels davantals de color lila que s’han vist aquests dies.

Davantals a les escultures
I és que les accions no es limitaren a la lectura del manifest el 8 de març, sinó que abans, havien estat col·lcoats davantals amb diferents lemes feministes a les diferents escultures dels carrers de Manacor i Porto Cristo, com ara les escultures de Miquel Brunet a un cap i l’altre el passeig de Na Camel·la, el Moretó de Llorenç Ginard a la plaça del Convent, la de Jeroni Bosch a la plaça de Joan March, o la de la sirena de Pere Pujol a la plaça del mateix nom a Porto Cristo. Els davantals, però, hi duraren el posar, perquè qualque extern a la lluita feminista va decidir que no s’hi veiessin gaire temps.

Plaques amb nom de dona
D’altra banda, el Col·lectiu de Dones de Llevant ha col·locat simbòlicament plaques en memòria i reconeixement de dones silenciades en els carrers de Manacor. Així entre els noms col·locats hi ha el de l’escriptora Maria Antònia Oliver, la investigadora Aina Sansó, la política Clara Campoamor, la pianista Conxa Vadell, la mestra Lluïsa Fuster, la lluitadora anarquista i ministra Frederica Montseny, o la pintora Pilar Montaner. També col·locaren una placa per commemorar el 8 de març com a dia internacional de les dones.

Back To Top
Search