Skip to content

El ple de l’Ajuntament debatrà avui vespre una sèrie de mesures per ajudar els malalts de Crohn

La malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa són dues patologies, de moment sense cura, que poden trastocar greument la vida de les persones que les pateixen. Un dels problemes que més angoixa i preocupa aquests pacients é́s “la necessitat continuada, i de vegades imprevisible, d’anar al lavabo. Algunes persones veuen minvada la seva qualitat de vida per aquesta situació, ja que els costa sortir de casa o fer vida social per por de no trobar un lavabo accessible en el moment necessari”. Així ho ha traslladat l’ACCU Mallorca (l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa a Mallorca), al grup municipal Més-Esquerra, que presentarà una moció al ple d’avui vespre per tal que l’Ajuntament aprovi la implementació d’una sèrie de mesures que facilitin la vida a aquests malalts. Entre les propostes hi ha la de donar a conèixer les dues patologies entre els comerciants i establiments per tal que facilitin als malalts l’accés al lavabo. I també es demanarà que es permeti l’estacionament dels vehicles dels associats d’ACCU Mallorca (que disposen de targetes identificatives) en zona blava o en els aparcaments per a minusvàlids, sempre que l’estacionament sigui inferior a 60 minuts.

L’Ajuntament de Manacor no seria el primer en aplicar aquestes mesures, de fet l’ACCU Mallorca ja ha arribat a acords similars amb els ajuntaments de Palma, Calvià i Sineu.

La Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII)
És una enfermetat que engloba dues patologies: la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa. Es tracta de malalties de l’intestí, essencialment autoimmunes, inflamatòries i cròniques. Ambdues alteren la capacitat de l’organisme per a digerir els aliments i absorbir els nutrients. Alguns símptomes comuns són: diarrea, sang a femtes, cansament, dolor abdominal, pèrdua de gana, pèrdua de pes i febre.
Es desconeixen les causes que provoquen aquestes malalties, però algunes dades indiquen que la MII és més comuna en els paisos desenvolupats i a les zones urbanes. Afecta per igual homes i dones. Es pot diagnosticar a qualsevol edat, però amb major freqüència abans dels 30 anys.
La malaltia de Crohn s’ha duplicat en nins menors de 10 anys des del 1996.

Back To Top
Search