Skip to content

NOTÍCIA

“El poble és qui fa la festa i és qui marcarà els canvis”

[pullquote] Després del debat sobre la festa de Sant Antoni quedaren algunes preguntes sense resposta. Vet aquí les respostes que ens ha donat Joan Llodrà, regidor a l’oposició, al respecte.
[/pullquote]Què representa per a tu la cultura popular i tots els valors, tradicions, creences i costums que expressen la singularitat del nostre poble?

La cultura popular forma part del patrimoni immaterial. Aquesta singularitat és la cadena que uneix passat, present i futur tot conformant el substrat d’una nació. Crec que no és altra cosa que la manera de veure la vida d’una col·lectivitat. Amb tot, són elements que no s’han de sacralitzar gaire i que han d’evolucionar amb el temps talment la societat.

Penses que Sant Antoni (com altres esdeveniments massius i populars) pot haver esdevingut un mostrador atractiu perquè determinats grups i persones en puguin treure rendibilitat política o ideològica, atès el ressò que pren tot el que hi està relacionat?
Crec que no ha esdevingut això que dius. A mi, particularment, no em sembla malament però, que si n’hi ha que hi treuen rendibilitat econòmica o anímica, uns altres n’hi puguin treure de política o ideològica.

S’ha de forçar la festa? S’ha de dur cap a una cultura de masses? O s’ha de deixar evolucionar?
La festa evoluciona. El Sant Antoni d’avui té molts de canvis, però molts, respecte al de fa vint anys. L’evolució segur que continuarà i la qüestió rau en el ritme. Crec que no veurem els canvis avui polèmics tan aviat com voldria jo, però tampoc tan tard com voldria el baciner. Això ho acabarà marcant el poble que tanmateix és qui fa la festa.

PUBLICITAT

Back To Top
Search