skip to Main Content

“Podem convertir-nos en referents de qualsevol al·lot que vengui darrere”

Bartomeu Caldentey Santandreu “Barto” (Felanitx, 2003) és triatleta i ha estat convocat com a jove promesa per la Federació Espanyola de Triatló per participar en la concentració de l’equip promeses paralímpiques de les Olimpíades de París 2024. Parlam amb ell sobre el seu camí en aquest esport.

Què significa aquesta selecció per a tu?
M’han seleccionat per formar part de les concentracions que farà la Federació Espanyola de Triatló, com a futura promesa de cara als Jocs Olímpics del 2024. Em va il·lusionar i motivar molt. Som un grup de persones que podem arribar a complir un somni que qualsevol esportista té i ens han donat una empenta per aconseguir-ho. Al capdavant del grup hi ha en Kini Carrasco, una eminència mundial del paratriatló. Ell ens dóna les pautes a seguir per poder arribar als objectius. Ell sap com ens sentim i tenim un referent que ens ajuda.

Quin procés has de seguir des d’aquesta primera concentració fins a les olimpíades?
He d’obtenir uns certs punts, als campionats d’Europa, mundials, etcètera. Això em servirà per poder-me classificar pels Jocs Olímpics. Segons l’evolució que tengui em tornaran a convocar en les properes concentracions. És una manera de fer pinya i tenir referents que t’inspiren.

Tens molta feina al davant idò, a partir d’ara.
Sí, molt d’entrenament i competicions. És un gran sacrifici, però val la pena i ho lluitaré fins que pugui.

Com t’entrenes i amb quina freqüència?
Entren de dilluns a dissabte, combinant les diferents disciplines: córrer, bici, carrera a peu, natació… Després del confinament ja vaig començar a fer entrenaments d’intensitat mitjana i alta i control l’alimentació per poder tenir un bon rendiment en les competicions de l’any que ve. És un món que m’agrada molt i afront els entrenaments ben igual que una competició.

Des de sempre has fet triatló?
De molt petit vaig començar amb rehabilitació, fent natació. Després vaig fer hípica per reforçar el braç per la malaltia que tenc. Després he jugat a tenis, a futbol i fa dos anys que em vaig apuntar a l’Escola de Triatló de Portocolom i em va enganxar.

Quina és aquesta malaltia que tens?
Vaig néixer amb una paràlisi cerebral a la part esquerra del cervell i m’afecta la mobilitat de la part dreta del cos, sobretot el braç i també a la cama.

Vols afegir res més?
Veure que una persona que una persona amb una cama de fusta o amb un braç, ho pot aconseguir… És una motivació el fet que, sense saber-ho, nosaltres podem convertir-nos en referents de qualsevol al·lot que vengui darrere.

Back To Top
Search