skip to Main Content

Polèmica per un missatge que convida les nines de Porto Cristo a participar en un vídeo amb trunyelles i llacets


La notícia botava a principi d’aquesta setmana. La delegació de Comerç remetia un correu electrònic a les famílies de Porto Cristo per convidar els seus infants a participar en un vídeo promocional de temàtica mrinera en el marc de la campanya “Porto Cristo, la mar de guapo”. Tot semblaria, mai més ben dit, la mar de normal, si no fos estat perquè el missatge establia un protocol de vestimenta diferenciat per a nins i nines. Els nins “amb calçons i una samarreta de ratlles” i les nines “calçons o falda”. A més, però, es feia una petició extra per a les nines: “Dues trenes amb un lazito vermell”. Els remitents del missatge aclarien la qüestió amb una foto il·lustrativa.

AIPC, per part seva remetia un comunicat als mitjans de comunicació en el qual manifestaven “el nostre total desacord en la manera en què s’ha fet.Pensam que la nota enviada és sexista fins al punt que demana, expressament, que les nines duguin “lazitos” (paraula textual) vermells i trenes”. I continuen: “L’Ajuntament de Manacor té una política d’igualtat ben clara i definida, tal i com han mostrat en diverses ocasions. És per això que no entenem per què s’ha enviat aquest missatge”. L’escrit es clou amb una nota d’humor: “Si el Patró Pelat vés això, segurament, enviaria una rissaga per aclarir les idees a més d’un”.

Per part seva, la delegada d’Igualtat, Carme Gomila, afirma que “que s’envii un correu electrònic des d’una delegació de l’Ajuntament de Manacor fent apel·lació a condicionar la manera de vestir dels nins i les nines em sembla vergonyós” i a fegeix que està enfadada perquè “Feim feina per intentar visibilitzar que la igualtat no només és una qüestió de la regidoria d’igualtat, i salta a la vista que no ho és. Hi ha àrees o persones que no s’ha fet seu aquest missatge. Això denota que el departament d’igualtat és més necessari que mai i encara queda feina per fer”.

Finalment, la delegada confirmava que “el departament d’Igualtat ha posat a l’abast totes les eines que té per aturar la gravació d’aquest vídeo i farà el que faci falta”.

De fet, el vídeo no s’enregistrarà fins que no s’hagin esmenat totes aquestes qüestions

Back To Top
Search