skip to Main Content

Polèmica per un nou cas de maltractament animal a Manacor

Foto: Fotograma del vídeo on apareix Miquel Mestre en el moment que dóna alcohol a
l’egua Helen Llinarix.

Un vídeo mostra com el cavallista Miquel Mestre dóna alcohol a l’egua Helen Llinartix després d’haver guanyat el Gran Premi de Manacor celebrat a l’Hipòdrom el passat 12 d’octubre.

El passat 15 d’octubre l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca va anunciar mitjançant un comunicat que havien tengut coneixement que “un cavallista donava beguda alcohòlica a un cavall, a la Diada Hípica del Gran Premi de Manacor” i, davant aquest fet, començaven juntament amb la Federació Balear de Trot els procediments necessaris com per esclarir el que havia passat i traslladar-ho posteriorment a la unitat del SEPRONA de la Guàrdia Civil. Alhora, l’institut condemnava els fets, ja que “estan en contra de l’actitud irresponsable mencionada, allunyada del benestar animal amb el qual estan totalment compromesos”.

Hores més tard de la sortida del comunicat, l’Associació Animalista de les Illes Balears (ASSAIB) publicava el vídeo a les xarxes socials en què es pot veure a Miquel Mestre donant xampany a Helen Llinaritx. El motiu d’aquesta polèmica celebració va ser la victòria de l’egua en el 62è Gran Premi de Manacor, dut a terme el passat dilluns 12 d’octubre a l’Hipòdrom de Manacor. Així com expressen des de l’ASSIB, “consideram una aberració aquesta mostra de clar maltractament animal que posa un cop més en evidència que aquest personatge no respecta els animals ni la legalitat vigent ni té intenció de fer ho i exigirem per tots els mitjans al nostre abast que aquest fet no quedi impune”.

Pel que fa a les diligències d’investigació anunciades per l’Institut i la Federació, Alberto García, secretari de la Federació Balear del Trot, explica que “hem fet una primera investigació interna i el resultat s’ha enviat a la Guàrdia Civil”. El procediment administratiu de la Federació, que pot acabar amb un expedient disciplinari sobre els responsables dels fets, depèn del procediment penal que ha d’iniciar la Guàrdia Civil. Ara mateix estan a l’espera d’aquest procés, “no podem fer cap passa més de moment”, conclou García.

L’autor dels fets, Miquel Mestre, és l’actual cuidador de l’egua i, segons afirma García, “té les llicències federatives suspeses per la Federació Francesa per tant, no és federat nostre”. En referència a aquest fet, l’ASSIB reprovava que Mestre havia estat sancionat “degut al dopatge de 4 cavalls, amb la prohibició de poder entrenar ni conduir cavalls a França durant quatre anys i la imposició d’una sanció de 60.000 euros”. Aquesta sanció és extensible a tot el territori europeu i per això, Mestre només pot exercir de cuidador fora de les institucions del trot. Malauradament, aquest és un altre cas més de maltractament animal a Manacor. El més recent, el de quatre joves acusats de torturar i matar un moix el passat mes d’agost i, el més llunyà i també més cruel, el del 2012 quan un home va matar al seu cavall a l’Hipòdrom de Manacor per haver perdut una carrera. El 2015 va ser empresonat però el 2016 es va suspendre la seva condemna amb la condició que l’acusat seguís un programa de protecció d’animals.

Back To Top
Search