skip to Main Content

Poomse, rock estrany sense concessions

“Abans ens varen encasellar en l’slowcore, perquè fèiem una música molt lenta però alhora molt intensa. Ara hem accelerat una mica el ritme”. Qui parla així és Gaspar Reixach, baixista del grup Poomse, que dissabte dia 30 de gener oferirà un concert on cantaran totes les cançons del nou disc que estan a punt de treure. El concert ha estat organitzat pel col·lectiu 39Escalons. Poomse, a més de Reixach, està format per Llorenç Rosselló, cantant guitarra i principal compositor de les peces; Joan Llabrés, bateria; i Sebastià Mesquida, guitarra.
A l’hora de definir la música que fan, Reixach diu que fan un “rock estrany”, el que els anys noranta es deia rock alternatiu. No els agrada, però, als Poomse, l’etiqueta Indie. “Són significats que amb el temps canvien. És cert que Indie implica estar en un segell independent, però això no lleva que determinats grups, des d’aquestes plataformes, no puguin fer una música molt comercial o molt d’acudir a festivals”.
És per això, segurament, que Reixach admet que el lloc on se senten més còmodes a l’hora de tocar “és en un teatre, perquè feim una música per escoltar”. A més, el baixista de Poomse, explica que “hem arribat a una certa edat en què ja no et planteges si el que fas agradarà o no, simplement fas el que et ve de gust, la música que t’agrada. I això, vulguis o no, et dóna més llibertat”.
Poomse ha rebut bones crítiques dels seus anteriors discs, tot i que el seu baixista accepta resignat que “això no es transforma en un clamor popular, ni a tocar en festivals importants. Feim un tipus de música un poc difícil ficar-la en segons quins moments”.
No els agrada parlar d’influències perquè no volen condicionar el públic, tot i que, és clar, tots tenen les seves preferències, algunes de les quals coincidents.
Poomse canten en anglès. “Així com en els anys noranta hi va haver un boom de grups que cantaven en anglès i era un avantatge, ara resta més que suma a l’hora d’arribar al públic. Avui molta gent canta en castellà, i també en català, i amb coses de qualitat”, diu Reixach, que argumenta que “el nostre compositor és filòleg anglès i per a ell és més natural a l’hora de compondre fer-ho en aquesta llengua”.
El concert tendrà lloc dissabte dia 30 de gener, a les 20 h, al Teatre de Manacor, on, com sempre, es demana puntualitat als assistents.
Back To Top
Search