Skip to content

Porto Cristo surt al carrer en massa per les seves festes

Centenars de persones participen activament a les propostes festives del Carme. El programa s’ha allargat durant tot aquest cap.

Que Porto Cristo és un poble amb una fesomia i una idiosincràsia pròpies és un fet que ningú pot posar en dubte. Els pobles amb caràcter i temperament es demostren en el dia a dia, en el seu teixit social, però també en la celebració de les seves festes. I enguany, com els altres anys, no ha estat diferent.

La cosa començà divendres dia 5, amb el pregó a càrrec dels monitors i monitores del grup d’Esplai. Hi hagué actuació musical a càrrec de Ferran Montero i Maria Antònia Gomila, acompanyats al piano per Petra Riera.

Sempre molt concorreguda, tant a l’escenari com entre el públic, és la mostra de ball espanyol i flamenc a càrrec de l’escola de ball Satu Jiménez.

Espectacular com sempre i amb participació massiva fou la cursa nocturna, que enguany arribava a la seva tretzena edició. Aquell mateix vespre la cosa acabà amb sopar i cantada d’havaneres.

Els afectats d’oïda fina pogueren gaudir d’un concertàs amb el manacorí Sebastià Gris i Carles Medina, en l’XI Memorial Francesc Ramis.

Pàdel, vòlei, bàdminton, escacs, arts marcials, pesca… l’esport té sempre un paper preponderant a les festes portenyes, tot aprofitant la fresca dels horabaixes mariners arran de platja.

L’apoteosi festiva arribà dia 16 de juliol, el dia de la Marededéu del Carme, amb la missa concelebrada, l’ofrena floral i la marinera processó de les barques.

Entre els assistents s’hi pogueren veure el batle Miquel Oliver i el delegat de Zona Costanera, Sebastià Nadal, entre molts d’altres membres de l’equip de govern i també de l’oposició al consistori.

El programa s’allarga ara fins diumenge vinent. Entre els actes més destacats, la tradicional ballada amb les agrupacions de Sa Torre i Nirabé, que tendrà lloc divendres a les 22:00 h.

Dissabte, a les 21:30, nit de jazz a la plaça de Francesc Ramis amb Jazzteuband. I diumenge, el correfoc a càrrec de l’associació Manafoc i el gran castell de focs artificials que posarà fi a unes festes que han estat en el punt de mira polític, atès que eren una de les primeres accions visibles del nou equip de govern manacorí. Tanmateix, tant Joan Gomila com Antònia Llodrà, regidors d’AIPC a l’Ajuntament, han estat també a primera línia en moltíssims d’actes.

Back To Top
Search