skip to Main Content

Porto Cristo, un poble que es vol governar

Arriba el mes de juliol i arriben les festes del Carme. L’any passat, com tants d’altres esdeveniments les festes s’hagueren de suspendre. Anul·lar, per parlar amb propietat, perquè no n’hem tornat a parlar fins enguany. Ara sembla que amb una part important de la població vaccinada i encara a l’expectativa de l’evolució de les noves variants, el virus ens deixa descansar una mica i podem començar a viure festes i trobades socials amb presencialitat. Els fets ocorreguts aquesta setmana amb els estudiants de secundària i el contagi massiu que encara s’escampa ens han de fer ser conscients que tota prudència és poca.

Però no és del virus, que venim a parlar avui, sinó de Porto Cristo. Allò que va ser una espècie de llogaret mariner amb quatre cases escadusseres i qualque cova esdevinguda habitatge avui és un poble. No sols en dimensions, sinó en sentiment. Sovint se sent allò que “contra Franco vivíem millor”. Poc o molt passa el mateix amb Porto Cristo. Sembla que les èpoques de govern manacorí dins el Port són les més criticades pels portenys, però també les que els fan sentir més exclosos de la vida municipal manacorina i més cohesionats entre ells a l’hora de reivindicar drets i serveis bàsics i fonamentals que, a altres indrets del municipi estan més que assegurats des de fa anys.

És una llàstima que l’Ajuntament de Manacor no sàpiga satisfer les necessitats de la gent portenya. També és cert, no obstant això, que els portenys tenen el sentiment de poble tan endins que no és gens fàcil per a un extern trobar les portes obertes per dur a terme les accions que s’hagi determinat a impulsar. Sebastià Nadal afronta el desafiament porteny amb abnegació cristiana però no sembla viure-ho com una penitència, sinó com una necessària comunió, que sovint s’esdevé complexa i llunyana. La tensió està a flor de pell i qualsevol petita acció pot fer esclatar l’espira de la indignació portenya. Aquesta setmana, sense anar més lluny, el vídeo dels “lazitos”, una iniciativa completament desafortunada per part de la delegació de Comerç i que ja ha començat a ser corregida per part de l’equip de govern.

Tot i els recels inicials, el “Manacor Encantat”, fet des de Manacor i per a Manacor, va acabar amb un resultat i una imatge positius i engrescadors. “Porto Cristo la mar de guapo” sempre tendria més números d’acabar igual si fos fet des de Porto Cristo i per a Porto Cristo, sense passar per filtres manacorins. Un poble no pot ser si no es pot governar a si mateix.

Back To Top
Search