Skip to content

Presentat l’especial manacorí dels 125 anys del diari Última Hora, una crònica de cinc quarts de segle

Pere Comas exercí de mestre de cerimònies i els Albert Carvajal i Antoni Gomila feren una acurada anàlisi històrica de la tasca periodística del diari

En absència de la presidenta del Grup, Carme Serra, i del director del diari Última Hora, Miquel Serra, per la mort recent del president fundador Pere A. Serra la setmana passada, l’encarregat de dur a terme la presentació de l’especial manacorí del diaria Última Hora amb motiu dels seus 125 anys d’història, l’encarregat de dur a terme la presentació a la seu de la Institució Alcover va ser Pere Comas, qui va ser director durant tants d’anys del diari més llegit de les Illes Balears.

Pere Comas ressaltà la tasca respectuosa amb l’estil periodístic de cada moment que han duit a terme les encarregades de l’especial, la historiadora Margalida Tur i la periodista manacorina Francesca Marí.

Comas destacà que durant aquests 125 anys han aparegut al diari personatges rellevants del món de la cultura manacorina, com ara Antoni Maria Alcover, Guillem d’Efak, Miquel Àngel Riera, Antoni Mus, Rafel Nadal (el padrí del tennista), “gran amic de Pere Serra”, ressaltà Comas. També el món de l’esport manacorí hi ha tengut presència, com ara Elena Gómez, Miquel Mas, o “el gran campió Rafel Nadal”. Finalment, Comas, es referí també al cas i el ressò que s’ha fet sempre el diari Última Hora del sector empresarial, “sempre tan dinàmic a Manacor.

Seguidament prengueren la paraula els historiadors manacorins Albert Carvajal i Antoni Gomila. Carvajal ressaltà la importància periodística de la figura del corresponsal, “una font fidedigna perquè és testimoni directe en moltes ocasions d’allò que conta”.

Segons Antoni Gomila, “el diari no sols ens ha informat sinó que també ens ha tocat les emocions”. La notícia més antiga referida a Manacor es remunta al 4 de maig de 1893, que fa referència “a la detenció d’un jove”.

Gomila va recordar també que el 1902 el diari feia referència a l’arribada de la indústria perlera a Manacor. I quasi cent anys després també narrava el tancament de les perles grans.

Gomila acabà remarcant que el diari “ha esdevingut per tot això una font documental valuosíssima per a historiadors, investigadors i periodistes”.

L’acte va comptar amb la presència de labatlessa de Manacor, Catalina Riera, acompanyada d’un nombrós grup de regidors de l’equip de Govern, i d’altres de l’oposició com Miquel Oliver o Núria Hinojosa, a més d’una nodrida representació del món empresarial, cultural i periodístic de Manacor.

Back To Top
Search