skip to Main Content

“Quan sortim de tot això, farem una gran festa per donar les gràcies a tothom que ha vengut a ajudar-nos”

Antònia Bauzà és la primera tinent de batle de l’Ajuntament de Sant Llorenç i coordinadora de l’equip de govern.

Quines accions heu duit a terme d’ençà que va passar la torrentada?
Són moltes i molt difícils d’enumerar. Però sobretot, gestionar, ajudar… Cada regidor ha trobat, de manera gairebé instintiva el seu paper. Jo vaig anar a la zona de control, un altre regidor es va cuidar de gestionar la maquinària, altres dues regidores s’encarregaren de la rebuda i distribució per al menjar. Una altra per rebre les ajudes…

Què passa davant? El bé públic o les mancances particulars?
Els dies que hi ha hagut tanta de gent voluntària ho hem pogut gestionar tot, tant les infraestructures com les necessitats de les cases particulars. Pensa que un dia hi havia cent persones que condicionaven el camp de futbol i quaranta més que feien feina a la piscina.

Quina altra feina us ve a damunt, ara?
Sobretot gestionar que les ajudes puguin ser per a tothom. Hem creat una web www.infotorrentada.cat, i també hem posat a disposició dels ciutadans un telèfon gratuït, amb un servei de cita prèvia. Part de les obres ja es podran començar perquè han estat decretades per emergència i podrem començar a actuar sobre ponts, casmins, instal·lacions esportives…

De quines ajudes disposaran els ciutadans?
N’hi ha de quatre tipus. Si tenies el bé assegurat, a través del consorci ho podràs tenir cobert, després del peritatge. Després hi ha les ajudes de l’Estat. Esperem que al pròxim Consell de Ministres es rebaixin els requisits, perquè van en funció de la renda, i així com està ara, has de cobrar molt poc per poder rebre aquesta ajuda. Ens han dit que ens ajudaran, i esperam que apugin les quanties i que abaixin una mica l’exigència a la renda. També hi ha els ajuts de la CAIB, que seran complementaris dels del Govern estatal. I finalment hi ha els de l’Ajuntament, a partir de tots els donatius que rebem, i que com a Ajuntament també oferirem tot el que puguem. Sigui com sigui, ho farem a través d’un decret, perquè tot això ha d’estar regulat.

D’ajudes particulars…
N’han sortides moltíssimes i ho ingressen als nostres tres números de comptes. Aquests donatius, a més, aniran destinats exclusivament als afectats, no seran per arreglar infraestructures públiques.

Com valores la resposta dels llorencins?
Ha estat molt molt grossa, perquè tothom s’hi ha abocat. Ten en compte que tothom és afectat, o té un familiar o un amic o un conegut afectat. Ja la primera nit tothom va tenir on dormir, a una altra casa, a una altra banda. Tothom ha ajudat en tot el que ha pogut.

Heu valorat ja la possibilitat de desviar el torrent?
Encara no. En parlarem amb recursos hídrics. Però hem de tenir present que el poble va néixer dins un torrent… De fet, el primer ofici era el de les rentadores, que rentaven en el pou vell.

Vols afegir res més?
Sí. Vull donar les gràcies en nom de l’Ajuntament a tot el voluntariat. Nosaltres som un poble de festa, i quan sortim de tot això, farem una gran festa per donar les gràcies a tothom que ha vengut a ajudar-nos.

Back To Top
Search