skip to Main Content

Quaranta persones detingudes per la Policia Nacional en un cas de falsedat documental i immigració irregular

Foto: Policia Nacional

El principal autor, un home manacorí de cinquanta anys, falsificava contractes de lloguer, certificats d’empadronament i informes d’adequació de l’habitatge per tal de treure un benefici econòmic a persones migrants.

El dimecres 23 de setembre la Policia Nacional va detenir fins a 40 persones, 39 acusades de falsificació documental i una per falsificació i immigració irregular. Segons notificava la Policia Nacional a través d’un comunicat de premsa sobre el cas, les 39 persones acusades de falsificació, manacorins d’origen marroquí, usaven els informes d’adequació de l’habitatge per aconseguir la reagrupació familiar. D’aquesta manera els seus parents també aconseguien l’autorització de residència a Espanya. De la mateixa manera, la Policia Nacional informava sobre la detenció d’un home manacorí de cinquanta anys com a principal acusat de falsificar documents oficials i privats tals com contractes de lloguer, certificats d’empadronament i informes d’adequació de l’habitatge i, a més, d’afavorir la immigració irregular.

Com dèiem, els documents que falsificava eren, per una banda, contractes de lloguer sobre una propietat la qual n’era el titular i, amb aquest, la resta d’acusats aconseguien el seu certificat d’empadronament o de convivència a través de l’Oficina de Serveis Socials de Manacor. A continuació i una vegada que els acusats disposaven de tots els documents, es falsificaven informes d’adequació de l’habitatge, un document necessari per a poder tramitar l’expedient de reagrupació familiar. La tramitació final es duia a terme a l’Àrea de Treball i Immigració de la Delegació del Govern. A través d’aquesta trama, el principal acusat obtenia un benefici econòmic que oscil·lava entre 500 i 3500 euros per cada tràmit i la resta d’acusats tenien la possibilitat de reagrupar les seves famílies a Mallorca.

Des de l’àrea de Treball i Immigració de la Delegació de Govern, lloc de tramitació dels expedients de reagrupació, es van adonar de l’aparició d’un gran nombre de documents falsos i gràcies al treball conjunt de Delegació i Policia Nacional es va descobrir el principal autor i la resta d’implicats, procedint posteriorment, a la seva detenció. Segons hem pogut conèixer, a l’àrea de Treball i Immigració, entraven molts d’informes d’adequació de l’habitatge on figuraven la mateixa adreça, la del principal acusat i que està ubicada a les proximitats de Manacor, fins i tot, hi va haver una ocasió en la qual es van entregar al mateix dia fins a sis informes on apareixia, com dèiem, la mateixa propietat. Això va fer que l’Àrea de Treball iniciés un seguiment d’aquesta adreça per si apareixien a altres informes i a través de la investigació de la Policia Nacional es va acabar descobrint l’autor.

Ara mateix, se sap que hi ha un total de cinquanta informes falsificats. Segons afirmen des de la Policia Nacional, la investigació està oberta i no es descarten nous implicats. De fet, hi hauria una investigació oberta sobre una altra propietat del nucli de Porto Cristo que figura a nombrosos informes. El principal acusat es troba ara mateix a l’espera de judici i d’una sentència que pot acabar en presó per la gravetat dels delictes o amb el pagament d’una multa.

Back To Top
Search