skip to Main Content

Quatre esports que fan base entre els infants de Manacor: volei, judo, bàsquet i futbol

Club Volei Manacor

Més d’un centenar d’al·lots omplen les pistes del Volei Manacor dia rere dia. Pedro Perelló explica que uns 25 infants ho fan com activitat extraescolar, dos pics per setmana per 25 euros. Així i tot, explica que els agradaria poder tenir més grups i afirma que no els ha passat mai que una família els comuniqui que no pot pagar la mensualitat. “Si ens trobàssim el cas, ho estudiaríem amb la Junta”. Pel que fa al suport institucional, Perelló explica que és el mínim: “Ens ofereixen l’espai públic de Na Capellera i també el material bàsic que hi ha a l’espai, sense extres i un pic cada dos anys, es renoven les pilotes”. Perelló explica que estan satisfets amb les instal·lacions però els agradaria poder fer les extraescolars a les escoles.

Club de Judo Renshinkan

Pep Mascaró, és el mestre del club Renshinkan i ens explica que, com activitat extraescolar, ofereixen judo tant a les instal·lacions escolars com al mateix club, per 12 euros al mes, un dia a la setmana o 24 euros si en són dos. Pel que fa als espais, Mascaró afirma que s’adapten al que tenen i si hi ha molts al·lots, fan dues classes. Entre les activitats a centres educatius i les que fan al gimnàs, compten amb uns 150 infants a les seves files. Actualment no reben cap suport econòmic institucional però explica que s’ha trobat amb pocs casos on les famílies no es puguin permetre pagar l’activitat. “En aquests casos, m’he trobat que les AMIPAS han pagat el curs” afirma mentre afegeix que s’ha trobat amb escoles que han cregut molt en la integració a través del judo i han cobert les despeses d’algun dels seus alumnes.

Club Bàsquet Manacor

Amb vint anys a l’esquena, el Bàsquet Manacor és ja un expert en escoleta: “La quota són 20 euros mensuals, dos dies a la setmana” explica el president del club, Xisco Miró. Aquesta quota augmenta quan els al·lots passen a estar federats quan, segons l’edat es mou entre els 400 i els 600 euros, incloent-hi el servei d’autobús pels desplaçaments de tot l’any. Per persones que no poden assumir el cost, però, ofereixen un fraccionament especial del pagament i l’any passat, els entrenadors varen apadrinar dos al·lots que no podien pagar l’activitat. “Serveis Socials no s’ha posat en contacte amb nosaltres per oferir cap tipus d’ajut en aquest sentit” afirma Miró mentre afegeix que aquest any han creat una comissió social “precisament per gestionar aquests tipus de casos”. D’altra banda, explica que sí que reben una subvenció per part de l’Ajuntament pel material necessari i que fa poc s’ha canviat el paviment per evitar lesions. A més, explica que ara mateix tenen bona sintonia i han demanat unes cistelles noves “perquè les que tenim són una mica perilloses” i també necessitarien més espai perquè “tot i tenir 3 pistes interiors i dues exteriors, ara mateix les instal·lacions se’ns fan una mica petites”.

CE Manacor

El president del CE Manacor, Pere Mateu explica que la quota anual per practicar futbol és de 600 euros anuals però que el darrer any de juvenils no es paga. En cas que les famílies no s’ho puguin permetre, explica que la Federació se’n fa càrrec, “valorant el cas i amb el requeriment d’un informe de Serveis Socials”. Així mateix, explica que són flexibles amb els pagaments i sempre estan oberts a negociar els terminis perquè “el futbol és una eina per formar i educar i crec que a nivell social es nota quan una persona ha format part d’un club” Amb més de 300 al·lots entre els 6 i els 17 anys i una trentena d’infants d’entre 3 i 5 anys, Mateu explica que per part de l’Ajuntament reben suport econòmic per material i manteniment i que utilitzen instal·lacions públiques: “Utilitzam els camps de Sa Torre, Na Capellera i Son Macià i tot i que som conscients que és molt mal de fer ficar 25 equips en un sol camp, l’ideal seria no haver-nos de desplaçar” explica Mateu, mentre afegeix que així i tot, entenen la situació actual. Mateu opina que aniria bé un nou camp dins del poble no només pels equips federats sinó també per tota aquella gent que juga a penyes o a futbol per oci “sobretot entre setmana”.

Back To Top
Search