Skip to content

A la memòria de Bàrbara Galmés Sitges

Dilluns dia 16 de setembre ens va deixar na Bàrbara Galmés Sitges. Tenia 99 anys i era la darrera testimoni dels set germans fills d’en Miquel Galmés Parera «Maniu» i na Margalida Sitges Riera «Cupeta».
Na Bàrbara era la cinquena germana d’aquella barquera, a qui igual que als seus germans i de molts infants més, els prengueren la seva infància; tant sols perquè eren fills de pares fidels a la República. El seu pare, en Miquel, era un guàrdia municipal de Manacor que fou empresonat durant cinc anys, apartat de la seva família simplement per haver mantengut el seu jurament de defensar la legalitat i la llibertat.
Na Bàrbara, filla i esposa de Policies Municipals, fou una dona humil però valenta; sempre dugué amb fermesa i coratge unes conviccions que havia après de ca seva. Malgrat les penúries que hagueren de passar durant la seva infància, mai abaixaren la cara.
El 29 de desembre de 2017, l’Ajuntament va organitzar un homenatge als Guàrdies Municipal i a altres funcionaris que foren represaliats a l’any 1936.
A l’acte hi varen assistir familiars dels funcionaris represaliats. Na Bàrbara no hi pogué assistir degut a la seva delicada salut.
Estic segur que es va sentir orgullosa d’aquell reconeixement que malgrat arribàs molts d’anys tard, va voler dignificar aquelles persones que lluitaren per la llibertat i alhora, rebutjar la gran infàmia que patiren especialment els infants fills de republicans.
Descansi en pau.
El meu sincer condol a tots els seus familiars.

Antoni Sureda Vicens

Back To Top
Search