L'assemblea de l'Associació de Veïnats de Porto Cristo ratifica la continuïtat de l'actual junta directiva Els veïnats de Porto Cristo s’organitzen. El passat dijous 23 de novembre se celebrà una…

Què diuen les famílies de l’inici escolar?
“És una pandèmia i ens afecta a tots”
Pere Berga és pare d’un infant de quatre anys. Afronta el curs “amb paciència, escolta, empatia, resilència i tranquil-litat. És una pandèmia. Ens afecta a tots”. Per a Berga seria molt difícil afrontar un nou confinament o unes classes semipresencials: “El meu fill té 4 anys. Les necessitats educatives d’un nin tan petit no es poden satisfer on-line”. Així i tot creu que “tots hem i han fet el que bonament han pogut amb els recursos que tenim”, alhora que considera que la Conselleria d’Educació “ha demostrat coratge per tirar endavant el curs tot i la incertesa i complexitat de la situació”.
“A menys d’una setmana per començar l’escola encara queden moltes preguntes sense resoldre”
Maria Bel Bauçà té una filla a 3r d’infantil a la Graduada i una altra a l’escoleta de Son Boga. Ella voldria que el curs s’enfocàs “amb la màxima normalitat possible però extremant al màxim les precaucions. És a dir, els nins i nines saben molt bé el que ha passat perquè han estat uns dels grans perjudicats pel tancament per tant, pens què es simplement introduir-los noves normes dins l’escola, de rentat de mans, de dur la mascareta…”. A ca seva ho tendrien complicat per afrontar un nou confinament o fins i tot unes classes semipresencials: “Tant el meu home com jo hem fet feina presencial durant tot l’estat d’alarma i, les nostres filles han quedat amb els padrins. Per tant, en el nostre cas, és impossible compaginar la vida laboral i familiar sinó és amb l’ajuda externa”. Per a Bauzà “la majoria de docents d’etapes superiors van fer una feinada per tal de poder seguir fent les classes de forma innovadora i amb recursos digitals, crec que això ha estat més difícil per les etapes d’infantil com les que estan les més filles que, tot i que se’ns van fer moltes propostes educatives, els nins/es en aquesta edat necessiten aprendre a través del joc i del contacte amb els mestres i els companys”. Finalment, aquesta mare de dues nines veu “difícil valorar una gestió si tu no formes part de les negociacions però, des de defora la meva percepció és de falta de previsió i d’organització ja que, a menys d’una setmana de començar el curs escolar encara queden preguntes fora resoldre. Per tant, tenint en compte que fa mig any que ja teníem clar que aquest curs escolar seria diferent i caldria de noves mesures, i què, actualment hi ha queixes de sindicats, docents i pares, crec que les mesures segueixen essent poc adequades”.
“És molt fàcil opinar i molt difícil gestionar”
La filla de Maria Rosa Bibiloni començarà enguany al CEIP Sa Torre, a 4t d’infantil. Per a Maria Rosa “fa mal posar-hi una òptica clara a aquest curs. Pens que haurem d’anar dia a dia i estar preparats per afrontar canvis constants”. No obstant això diu que té “la sort de poder fer feina des de casa a dies… uns altres he d’anar a oficina… però per edat de l’infant i per lloc de feina de compaginar ho podríem compaginar… un altre tema és com viuríem un segon confinament”. Segons aquesta mare manacorina està contenta de la feina feta amb la seva filla per part dels professionals de l’escoleta: “S’han sabut adaptar molt bé a les noves circumstàncies”. Finalment, en referir-se a la Conselleria i la seva gestió, diu Bibiloni que “desconec totalment l’engranatge que implica dur a terme tot això, pens que estam en uns moments en què és molt fàcil opinar i molt difícil gestionar”.