skip to Main Content

Què és CAS?

Fem CAS – Xisco Pol – Estudiant de Batxillerat Internacional a l’IES Manacor

Enguany he començat els estudis del Programa del Diploma del Batxillerat Internacional (BI) a l’IES Manacor. Aquest Batxillerat es distingeix del Batxillerat LOMCE per una sèrie d’assignatures: Teoria del Coneixement, que ens ajuda a entendre com i perquè sabem les coses; Monografia, que és un treball de 4.000 paraules sobre un tema d’interès de l’alumne i Creativitat, Activitat i Servei (CAS), que és del que us parlaré avui.

Però, què és i en què consisteix Creativitat Activitat i Servei, més conegut com a ‘CAS’?
En la meva opinió, CAS (Creativitat, Activitat i Servei) és la part més motivadora de tot el programa d’estudis del BI, ja que, partint dels interessos dels alumnes, ens anima a mostrar iniciativa i perseverança i a desenvolupar habilitats de col·laboració, presa de decisions i resolució de problemes. CAS consisteix a col·laborar durant 150 hores amb l’entorn i dur a terme activitats que repercuteixin en la comunitat local, però també en nosaltres i en la nostra formació.
Per això, per reflexionar sobre el que feim, els alumnes hem de realitzar una carpeta on es recullin totes les experiències viscudes, acompanyades d’una reflexió que ens ajuda a comprendre com ha repercutit aquesta experiència en cadascun de nosaltres.

I quines activitats feim a CAS?
Cada activitat parteix de la nostra imaginació. Des de netejar la platja de Portocolom, organitzar una exposició de temàtica feminista al centre, fer de voluntaris de la fira FIET a Vilafranca o crear un vídeo per commemorar el 90è aniversari del vot femení a Espanya, traduir rondalles del mallorquí a l’anglès per fer-les arribar a una escola a Índia, caminades contra el càncer, fer un conte de les tradicions locals per a nens petits… Tot el que puguem imaginar i sigui possible realitzar.
Com heu pogut veure, a més d’ajudar a evadir-nos de la nostra vida acadèmica, afavoreix la població perquè CAS és diversió, entreteniment, activitats motivadores, lliures, obertes i positives. Tot això per acabar sent tot allò que diu la guia: íntegres, informats, instruïts, de mentalitat oberta, indagadors, bons comunicadors, solidaris, pensadors, audaços, equilibrats i reflexius.
Una vegada presentats i ara que coneixeu què és CAS només cal dir-vos que estam oberts a col·laborar en qualsevol idea que us pugui sorgir!

Alumnes de 1r i 2n de Batxillerat internacional en l’experiència “Neteja de Cala Brafi”.
Back To Top
Search