skip to Main Content

“Què fas si se’t presenten 10.000 persones?”

Carles Grimalt és el delegat de Fires a l’Ajuntament de manacor. Com l’any passat, enguany tampoc hi podrà haver fira del maig, l’esdeveniment entorn del qual pivoten totes les Fires i Festes.

Grimalt explica que “una fira no és com un mercat. El mercat és periòdic, com el mercast dels dilluns, en canvi una fira és una cosa que fas un pic a l’any, que pot ser temàtica, però sobretot multitudinària, amb una crida de gent important”. Grimalt aclareix que “no pots posar la paraula fira perquè… què fas si se’t presenten 10.000 persones? Les fires tenen un component un poc més festiu que no tenen esdeveniments periòdics com els mercats”.

Grimalt espera que tota aquesta situació es pugui corregir aviat: “Ja voldria jo que la vacunació hagués anat millor. Ara ja ens han dit que encara que s’aixequi l’estat d’alarma les restriccions continuaran”. En aquest sentit Grimalt recorda que “la fira grossa que feim per primavera a Manacor és una gran serp multicolor, i que si volem evitar aglomeracions no la podem fer. Pel desempre preapram una fira de la música, si no pot ser com a fira, hi cercarem una alternativa”.

En qualsevol cas, mentre no canviïn les condicions actuals, el que veu Grimalt és que en qüestió de fires “no hi pot haver mitges tintes, perquè el que demanen les mesures de seguretat és el control de l’aforament. Com controles l’aforament d’una fira, això és ingovernable”, afegeix el regidor, que només hi veu una possibilitat: “Podríem fer una prova pilot de fires, com el concert de Love of Lesbian a Barcelona, però això és una cosa que s’escaba a la capacitat d’un ajuntament com el nostre”. Com a regidor, “ho visc amb resignació, com a manacorí, amb esperança. Esperem poder tenir dues Fires i festes en el que queda de mandat.”

Back To Top
Search