skip to Main Content

Què passa amb el pas del temps?

Prop d’un centenar de persones acudiren divendres passat a la inauguració de l’exposició Tic-Tac, el pas del temps, una mostra produïda pel Museu de Manacor i que “és la primera que feim enfocada al públic infantil i també la primera que feim sense que s’exposin objectes del museu”, explica la directora, Magdalena Salas. I en aquest sentit la intenció del museu i la de les dues comissàries de l’exposició, Laura Cifo i Lourdes Melis, és ben clara.

“Aquesta exposició és una aposta per reivindicar la funció educativa que tenen els museus, i per això volem que venguin a veure-la persones de totes les generacions”, va explicar la regidora de Cultura, Antònia Llodrà, durant la inauguració. “La mostra és ideal per visitar en família, és assequible i entretinguda per a tots els públics”, va afegir Llodrà. “Volem facilitar que els infants puguin assimilar el concepte del pas del temps perquè no sempre els resulta fàcil i per molts d’ells allò més antic que coneixen són els padrins”, puntualitzà en aquest sentit la directora del museu.

I amb aquesta voluntat l’exposició, mitjançant panells interactius, intenta fer comprendre les transformacions del món mitjançant l’evolució històrica i les transformacions en la vida dels homes i dones a través de l’evolució biològica. “Oferim jocs perquè els que visitin l’exposició puguin interactuar amb aquests dos conceptes i analitzam l’evolució de la indumentària, el menjar, la religió, l’art o l’arquitectura, entre altres coses”, expliquen des del museu.

Així els que visitin l’exposició es trobaran amb un recorregut que els oferirà jugar amb mapes i diferents activitats que els permetran interactuar i comprovar que el temps passa i amb ell canvien les costums i la vida de la gent. Així l’exposició es basa en diversos mapamundis que ubiquen els canvis que ha produït l’evolució històrica en el món i en la vida de les persones. Uns mapes que inclouen imatges, jocs i pantalles que ajuden a interpretar l’evolució històrica del món.

Publicitat

Però l’exposició Tic-Tac, el pas del temps no només parla d’evolució històrica. També de la biològica i per això “es fan servir arbres genealògics que ajuden a entendre que hi ha moltes generacions de persones que ens han precedit i han viscut de manera diferent a com vivm nosaltres”. Des del Museu han convidat tots els centres escolars del municipi a visitar l’exposició, “i volem fer extensible la convidada a totes les escoles de Mallorca i d’arreu perquè sabem que el pas del temps és un concepte difícil d’entendre per als més petits i l’exposició dóna eines útils perquè els nins i nines el puguin assimilar”, expliquen des del museu.

Back To Top
Search