skip to Main Content

Pedalades portenyes per a infants nigerians

Els alumnes de tots els centres de Porto Cristo participen en la III Bicicletada Solidària i a la I Caminada Solidària, una iniciativa lúdica que serveix per recaptar fons per ajudar als infants malalts del Noma del Níger. Els més de quatre-cents alumnes que han participat a la bicicletada han fet una aportació solidària i entre tots “hem aconseguit recaptar prop de 2.000 euros, però la solidaritat no acaba avui, confiam poder entregar encara més doblers als responsables de la Fundació Campaner”, explicava el policia tutor de Porto Cristo, Andreu Alba, just abans de donar el tret de sortida a la bicicletada.

Enguany, a més, els alumnes de primària dels col·legis de Porto Cristo han volgut sumar-se a aquesta iniciativa solidària per donar suport a la Fundació Campaner i a les onze del matí han iniciat la I Caminada Solidària, que s’ha sumat a la bicicletada. La finalitat d’aquesta activitat és que els alumnes i professors col·laborin econòmicament i de manera voluntària amb una donació a la Fundació Campaner. Els col·laboradors han rebut a canvi “una polsera solidària i gràcies a la col·laboració de diversos comerços hem pogut gaudir de punts d’avituallament i d’un berenar durant la bicicletada”, ha afegit Andreu Alba. A més perquè aquesta acció tengui més ressò han creat una pàgina de Facebook on tots els voluntaris poden penjar una foto amb la seva “polsera solidària” i així animar altres alumnes perquè s’afegeixin a aquesta iniciativa, que a més de permetre’ns ajudar als altres és un acte saludable i divertit.

 

Publicitat

 

Tots els fons recaptats enguany aniran destinats a la Fundació Campaner. En aquest sentit és prou coneguda la immensa feina que aquesta associació ha fet i fa per la població del Níger afectada per la malaltia del Noma. El 1995 el matrimoni Campaner va tenir coneixement a través d’un programa de ràdio de l’arribada a Mallorca de tres nines del Níger afectades per la malaltia del Noma, a les quals havien d’operar. Es varen oferir per allotjar-ne una, na Fàtima i després d’acompanyar-la en el seu viatge de tornada varen decidir dedicar-se a acabar amb el drama humà dels nins del sud del Níger afectats per la malaltia i abandonats. Des de llavors ençà la fundació lluita per eradicar la malaltia infantil anomenada Noma, que ataca als nins desnodrits en els racons més pobres del planeta -especialment a l’Àfrica- i els mutila el rostre.

Back To Top
Search