skip to Main Content

Quiche de cors de garballons (Cuina de Comerç Just)

La recepta de la Cuina de Comerç Just d’aquesta setmana, d’Aina Garcia Borrueco, és una Quiche de cors de garballó.

Ingredients: Cors de garballó (comerç just), blat de moro – quicos (comerç just), curri (comerç just), 1 porro, 2 carxofes, nata líquida, 3 ous, sal, pebre bo, nou moscada (comerç just), pasta trencada, conyac, all i formatge ratllat.

Elaboració: Sofregeix el porro i les carxofes amb un poc d’all i un raig de conyac, quan el sofregit sigui fred afegeix els ous, els cors de garballó fets bocins, la nata, sal, nou moscada i el blat de moro capolat. Posa la pasta dins un motlle desmuntable i escampa-hi per damunt un poc de formatge ratllat. Enfornar durant 30 minuts més o manco, ha de tenir un color daurat.

 

Curri de la cooperativa índia de comerç just WSSS

El curri que hem utilitzat en la recepta d’aquesta setmana ve de l’Índia, de la Societat de Serveis Socials de Wayanad (WSSS) i és un producte de comerç just i de producció orgànica. El curri és una barreja d’espècies originària d’aquest país asiàtic. El que avui us presentam té com a ingredients: coriandre, cúrcuma, caiena, comí, fenigrec, mostassa, pebre negre i all. A l’Índia aquesta barreja varia segons la regió, la casta, la religió i fins i tot cada família té la seva pròpia recepta.

WSSS va néixer com a una societat de caritat l’any 1860 i es transformà en una organització voluntària secular l’any 1974. Actualment té com a objectiu l’enfortiment socioeconòmic dels grups més desafavorits de la zona. La venda dels seus productes a través de les xarxes de comerç just garanteix als agricultors un preu just per les seves collites que els permet cobrir les seves necessitats bàsiques i viure amb dignitat.

Back To Top
Search