skip to Main Content

“La batlessa ens ha marcat com a prioritat que la Policia Local faci complir les ordenances municipals”

[pullquote] Miquel Perelló (Manacor, 1974) és el delegat d’Interior del govern PI-PP-AIPC. Amb ell parlam dels desafiaments del cos de la Policia Local
[/pullquote]

Està tancat el conflicte laboral amb la Policia?
La Policia Local com a col·lectiu laboral suposa una part molt important del que és l’Ajuntament de Manacor. De qüestions laborals sempre n’hi ha i sempre n’hi ha per resoldre. Ara bé, la tensió que hi hagué a l’estiu sí que va quedar resolta. Tenim una comissió tècnica que es reuneix cada mes. La pròxima serà el 9 de gener.

Hi ha la impressió que la policia no fa complir les ordenances municipals…
La policia ha d’abastar moltes més tasques de les que són estrictament les seves, que haurien de ser el trànsit, el compliment de les ordenances o la seguretat en espais públics. Cal tenir en compte que de cada vegada les mateixes coses que es feien abans duen més feina i més paperassa. I tanmateix, per a nosaltres és una prioritat el compliment de les ordenances.

Cal més personal.
Sí, però tenim unes limitacions pressupostàries que vénen donades a nivell estatal i que no ens permeten créixer ni augmentar la despesa en personal. Hem pogut augmentar una plaça de policia el 2017 i n’augmentarem una el 2018. Són insuficients, en necessitam més, i necessitam més recursos a l’estiu a la zona costanera. Som conscients de la falta i de l’esforç que demanam als policies perquè la feina surti.

Posaries una quantitat de policies que fan falta? Deu, vint, quaranta?
Mai en sobren. Quaranta policies més ja aniria bé. Però per poder dur una feina ben duita, uns vint o vint-cinc policies més tocarien ser suficients.

I podríem fer complir les ordenances, així.
Fems voluminosos, excrements, fems a deshora… Els ciutadans ho tenen tot molt fàcil per fer les coses ben fetes, perquè tenen els serveis al seu abast. Però repetesc que aquestes ordenances són una de les prioritats, aquesta és una de les instruccions que ens ha donat la batlessa.

Però tenim els recursos suficients per complir aquestes instruccions?
Siguin o no suficients, ho hem de fer amb el que tenim. Amb més recursos ho faríem millor. Hem de seguir fent feina per tenir més recursos.

Preveis el tancament al trànsit de nous carrers?
No és una feina del nostre departament, és una decisió que ha de prendre l’equip de govern. La feina de la policia és davant la sol·licitud del tancament trobar solucions i rutes alternatives i com es pot fer viable.

I canvis circulatoris?
Tenim dues rotondes provisionals (al torrent i devora la residència), que si no hem executat és perquè són dins vies que són competència del Consell. Però les acabarem amb els nostres doblers, si fa falta.

Back To Top
Search