Skip to content

“Saps que ha estat d’aviat!”

Són passades les quatre i mitja de l’horabaixa. Compareixen els primers. S’abracen. Amb poques rialles es demanen com va. I com ha d’anar?, es responen. Fan servir les mateixes frases fetes que als funerals: “Saps que ha estat d’aviat”, “no ens n’hem temut, tan sols” o “sabíem que havia de passar, però no havíem pensat mai que hagués de ser així”. Les càmeres estan preparades. També la policia local, i més tard l’espanyola, que hi compareix amb dues unitats motoritzades no se sap si a fer acte de presència o a controlar els “radicals” manacorins.

Són les 16.45 i algunes cares es transformen, es tramuden, s’embelleixen. Se senten unes mamballetes i espontàniament s’obre un passadís per donar entrada cap a l’edifici de l’Ajuntament a l’equip de govern, que compareix per la plaça del Convent des del carrer d’en Muntaner. Hi ha més de tres-centes persones. Abraçades, crits d’ànims. Ulls lluents en alguns dels regidors. La foscor de les mirades de fa deu minuts ara esdevé llum orgullosa dels votants que agraeixen amb un aplaudiment infinit, llarguíssim la feina feta pels nou regidors d’aquest equip de govern que, si no ho impedeix la consciència de cap dels dotze restants, té ja els dies comptats al capdavant de l’Ajuntament de Manacor.

El passadís s’ha obert i els regidors, instal·lats a la porta d’entrada de l’Ajuntament s’han girat cap als assistents i amb emocionades mamballetes han retornat l’agraïment als ciutadans, que ha continuat comentant amb perplexitat al carrer la decisió de PP, PI i AIPC de presentar una moció de censura només quatre mesos després d’haver iniciat Miquel Oliver el seu mandat.

Gran part dels assistents han entrat després darrere els polítics i els periodistes al vestíbul de l’Ajuntament. Els que no hi han cabut han esperat pacientment al carrer. Les intervencions dels diferents portaveus s’han anat interrompent pels aplaudiments a dins i a fora. Acabada la roda de premsa, tot l’equip de govern ha tornat a sortir al portal on Miquel Oliver, a peu de carrer, sense megafonia, camisa blanca, mirada neta, paraula transparent, s’ha adreçat una vegada més al poble que el passat 25 de maig el va votar perquè fos el batle de tots els manacorins.

Back To Top
Search