skip to Main Content

“Sempre estic fent fotografies, m’agrada convertir en art la vida quotidiana”

Llorenç Gris (Manacor, 1962 ) és fotògraf per Tripadvisor i mestre del retrat. Parlam amb ell sobre la seva trajectòria professional.

Com comença la teva passió per la fotografia?
Des de molt jovenet ja revelava, tenia un laboratori però som autodidacta. Record una revista que es deia Arte Fotográfico i en feia la col·lecció i tot va començar així, perquè m’agradava molt, tenia una bona càmera i a partir d’aquí vaig començar a fer fotos. Professionalment m’hi dedic des de fa vuit o nou anys.

Abans feies de ferreter. Esperaves aquest canvi professional?
Mai se sap què pot passar però no ho havia pensat mai. Les circumstàncies m’hi varen dur i en aquest cas va ser un cop de sort perquè una gent es va fixar en mi. La veritat és que jo feia molta feina perquè s’hi fixassin, tampoc hi ha res gratis.

Estàs especialitzat en algun tipus de fotografia?
A mi el que realment m’agrada és el retrat. Econòmicament això no em basta i faig altres coses que també m’agraden molt: la fotografia arquitectònica, immobiliària, plats de cuina, la fotografia de carrer…

La teva feina t’ha permès viatjar?
Jo viatj molt per fer fotografia arquitectònica o d’hotel. En aquests viatges també aprofit per fer fotografia de carrer. Sempre estic fent fotografies: m’agrada convertir en art la vida quotidiana.

També tens molta fotografia femenina. T’inspira més la dona?
Sí però això també ve amb la gent que em contracta. I més que cossos, m’agraden les cares, la bellesa de la dona, sempre des d’un caire molt respectuós. Crec que els meus retrats de dones serveixen perquè elles es puguin sentir més poderoses.

Com s’equilibra la part artística i la part comercial?
Jo quan fotografii una casa intent fer art. Crec que pots fer art fotografiant el que et dóna menjar. El que intentes és fer la feina ben feta.

Fotografia digital o analògica?
Digital, al·lucines molt més i és molt més divertida. És vera que hi ha una part nostàlgica en l’analògica però si ets creatiu, amb la digital pots passar gust de fer feina.

I el retoc fotogràfic quin paper ha de jugar?
Retocar massa la fotografia és molt dolent i trob que ara les revistes es passen molt amb la cara i la pell de les persones, és totalment irreal i anodí. Hi ha moltes maneres naturals d’aconseguir efectes, per exemple a través de la llum. No estic en contra de certs retocs però el que no està ben fet, des del meu punt de vista, és intentar que una persona sembli perfecta sense ser-ho.

Back To Top
Search