skip to Main Content

“Sentim que a l’escola perdem el temps”

La jove escriptora manacorina Rita Shely va participar aquesta setmana amb una conferència als Dilluns de l’Obra, que cada set dies se celebren al bar Xarop. Rita Shely, encara estudiant de secundària i ja amb un llibre publicat, va parlar de les preocupacions dels joves d’avui. “Fa dos dies que han aparegut els mòbils i vivim de manera totalment diferent a com han viscut els nostrs padrins, i fins i tot els nostres pares”. Tanmateix, també en volgué fer una lectura positiva “perquè tenim la ment més oberta”. Així i tot, precisà que “avui pareix que si no tens mòbil no pots viure, que estàs incomunicat” i pareix que “vulguem que tot sigui molt ràpid, molt instantani”.

Rita Shely també va parlar sobre el sistema educatiu. D’una banda es felicità que “és publica i és gratuïta i ens ajuda a la socialització”, però també en criticà una “cara negra: no ens hi sentim realitzats, en general. Sentim que el que hi feim és una pèrdua de temps, no ens apassiona, l’escola. Alguna cosa falla, perquè no ens sentim motivats”. I recalcà que “les coses s’aprenen quan les entens, no quan les memoritzes”.

Tanmateix, la jove escriptora manaorina de sang russa es lamentà que els joves “ens interessam massa poc per la cultura, perquè no es considera alliberadora, ni una cosa atrevida o rebel”. Parlà de la festa com a preferència d’evasió entre els joves però remarcà que “hauríem de connectar una altra vegada amb la natura, perquè la terra és d’on venim, sembla que vulguem anar per envant sense mirar per enrere”.

Rita Shely acabà explicant que “som una generació amb moltes oportunitats, carregada de noves esperances i nous coneixements que avancen molt ràpid. Però el món espiritual i emocional evoluciona també de forma molt ràpida: avui hi ha més llum que mai, i preguntes obertes que abans no es plantejaven”.

Back To Top
Search