skip to Main Content

Setmana postelectoral: com valoren els resultats les candidates i candidats que han obtingut representació? 

Els caps de llista valoren els resultats de les eleccions municipals, sense banyar-se sobre futures negociacions i pactes.

Miquel Oliver: “Apel·larem a l’esperit dels 144 dies”

“Estam molt contents. Més enllà dels resultats, volíem saber què havia quedat al subconscient dels manacorins després de la moció de censura” explica Miquel Oliver, mentre fa referència també a la bona resposta de la població pel que fa a la campanya informativa i les diverses accions dutes a terme des de MÉS-Esquerra. Oliver explica que el viratge cap a l’esquerra s’ha produït quant a representativitat però no pel que fa als vots: “Amb el sorgiment de Vox i Ciutadans, la dreta està molt més dividida”. Pel que fa a les negociacions explica que ho varen fer l’any 2015 i que “per descomptat” ho faran ara. “Amb un horitzó més clar que el de fa uns anys serà més fàcil asseure’ns a xerrar i arribar a un acord” afirma Oliver. D’altra banda, explica que de moment només hi ha hagut “telefonades de rigor” i encara no s’han posat condicions damunt la taula. Sigui com sigui, no descarten contactar amb Pi i AIPC i remarca que “apel·larem a l’esperit dels 144 dies per aconseguir un canvi a Manacor”.

Núria Hinojosa: “Altres opcions serien molt forçades”

“Hem quedat a les portes del cinquè regidor, que era el nostre objectiu però a partir d’ara no podem fer res més que fer quatre anys de feina i fer-ho molt millor” afirma la candidata socialista. Pel que fa a possibles pactes i negociacions creu que s’ha de tenir present que “els ciutadans han xerrat claríssim a les urnes i el que hem de fer els polítics és complir amb la voluntat del poble”. Demanada per altres possibilitats de govern més enllà de MÉS-Esquerra i Podem, Hinojosa respon que “altres opcions serien molt forçades” i no creu que sigui “ni el que la gent desitja ni el que nosaltres desitjam”. Apel·la a un bon pacte i “sobretot estable”. A més a més, explica que l’executiva dels socialistes encara no ha establert les condicions de negociació però considera que “el més important és “arribar al màxim consens” per executar els programes electorals. “Després ja parlarem de departaments perquè tothom tengui allò que li pertoca: a l’hora de fer acords s’ha de ser generós”.

Carles Grimalt: “El regidor que hem obtingut és una peça clau per formar govern”

“Estam molt contents del resultat perquè és la primera vegada que ens presentam en coalició i és tota una alegria per nosaltres haver aconseguit un regidor” explica el candidat manacorí d’Unides Podem. A més, afegeix que considera que “el regidor que hem obtingut és una peça clau per formar govern” i això és un element que contribueix a aquesta alegria. “Malgrat tot, nosaltres no estam aquí per les cadires sinó per aconseguir una transformació real i un canvi a Manacor i aquesta serà la nostra aposta”. Pel que fa a possibles pactes i negociacions, Grimalt explica que “de moment no hem tengut contacte amb ningú, més enllà de donar l’enhorabona a MÉS-Esquerra i PSOE”. Així i tot, partint de la premissa “de la transformació de Manacor” no descarta les converses. “Crec que aquells o aquelles que vulgui accedir a la batlia són els qui han de cercar els suports possibles, nosaltres no hem de telefonar ningú” afirma.

Cati Riera: “No és un resultat bo ni tampoc és el que esperàvem”

“Estam sorpresos: no és un resultat bo ni tampoc és el que esperàvem” afirma la fins ara batlessa de Manacor, qui considera que al llarg d’aquests quatre anys s’ha fet bona feina des del govern. Així i tot, respecten els resultats i explica que faran feina des de l’oposició “de manera constructiva” per dur a terme el seu projecte. “El nostre objectiu és continuar fent feina per Manacor des del lloc que ens toqui i dignament” afirma Riera. Així mateix considera que hi ha hagut “un canvi de tendència general” i creu que les eleccions generals també han tengut certa influència en els resultats de les municipals.

Joan Gomila: “Confiàvem aconseguir més suports a Manacor”

Gomila explica que han mantengut els resultats, tot i tenir una petita davallada a S’Illot i Manacor. Així mateix, pensava que la feina feta a l’Ajuntament per Antònia Llodrà i ell mateix es veuria més reflectida en les votacions de diumenge passat: “Ens ha vengut un poc de nou, confiàvem aconseguir més suports a Manacor”. D’altra banda, el líder d’AIPC es lamenta de què el seu partit no sigui necessari per formar govern perquè “les esquerres poden fer govern soles” però remarca la seva disposició per xerrar sobre la seva entrada a l’equip de govern: “Si troben que n’hem de parlar, la nostra disponibilitat hi és”.

M.A. Sansó: “L’oposició no és un mal lloc per viure”

“Personalment pensava que els socialistes farien més bon paper” afirma Sansó mentre afegeix que lamenta la divisió de la dreta amb la presència de Ciutadans i VOX perquè els ha perjudicat. “Així i tot, el PP manacorí crec que hem aguantat el cop amb dignitat, ens hem mantingut i som la primera força del centredreta tant en nombre de vots com de regidors” afirma la candidata popular. D’altra banda, afegeix: “L’oposició no és un mal lloc per viure. De fet, una bona oposició és indispensable per un bon govern, i qui digui el contrari crec que no entén el que és la vertadera democràcia”.

Back To Top
Search