Skip to content

Son Macià presenta el programa de festes 2019, emmarcat en el centenari del poble

Noves propostes se sumen a les ja tradicionals activitats macianeres. Les festes de Son Macià combinen, com sempre, tradició, diversió i originalitat i enguany amb el record de Pere Antoni Pascual ben present. 

La Comissió de Festes de Son Macià i l’Associació de Veïnats del poble han presentat el programa de les festes d’aquest estiu en el marc del centenari i que enguany s’allarguen una mica més de l’habitual. Per això, des del 8 i fins al 24 d’agost tindran lloc tot un seguit d’activitats organitzades pel poble i per al poble, on la tradició, el món rural i la pagesia hi tenen una forta presència però on tampoc no s’obliden de la cultura, l’esport, la música i la bauxa. El programa, que gira entorn al centenari del poble, compta també amb una menció especial a Pere Antoni Pascual, una de les persones més estimades i valorades del poble i que morí, de forma sobtada, fa prop d’un mes. De fet, a la segona pàgina del programa s’hi pot llegir una emotiva dedicatòria: “Aquestes festes van per tu, company. Sempre hi seràs, com sempre hi vas ser. Gràcies per tot. Gràcies per tant”. Des de la Comissió de Festes expliquen que era una persona que estava molt involucrada en les festes i que ja fa molt de temps s’havia emparaulat que Pere Antoni seria la persona encarregada de fer el pregó l’any del centenari del poble i “malauradament no ha pogut ser així” lamenta Guillem Mascaró, membre de la Comissió. A més, explica que, per tal de retre homenatge a Pere Antoni, la Comissió de Festes ha decidit projectar una entrevista gravada que se li havia fet recentment per “d’aquesta manera, tot i que no pot fer el pregó, serà l’única manera que l’acabi fent-lo” afirma Mascaró.
El dijous 8 d’agost, a més del pregó-homenatge, tendrà lloc la cridada a la festa i tot seguit un 3×3 de bàsquet a més de la inauguració d’una exposició.
El divendres i el dissabte vénen carregats de competició amb un torneig de futbol i el XIX Campionat Mundial d’Estràngol. “Enguany el campionat tendrà dues fases, una preliminar i una final” explica Mascaró qui afegeix que “una altra novetat és que hem inclòs una vetllada per mirar les estrelles amb música acústica”.
Entre els actes que més criden l’atenció hi trobam l’ “Agostfest”, una festa ambientada en Alemanya on hi haurà cervesa i salsitxes típiques del país. “Convidam a tothom a venir disfressats d’alemanys per fer un poc de bulla” afirma Mascaró que afegeix que després d’uns anys, es reprenen les animalades nocturnes”, una espècie de gimcana amb proves “atrevides i divertides sobretot dirigides a gent gran”.
A més, la revetlla, enguany amb les actuacions de Madòna, Enrockats i DJ Grimi i la ja tradicional “Festa pagesa”, amb jocs tradicionals i el concurs de menjar síndria i altres activitats d’animació infantil.
Podeu consultar el programa complet aquí.

Back To Top
Search