Skip to content

Son Macià ret homenatge als seus artistes de cine amb la projecció de L’endemà de mai i de Jugant amb el destí

Que Son Macià és un poble especial ja no ve de nou a ningú. Per això no sorprèn que la població macianera, tan petita com és, s’hagi vist implicada en la realització de dos llargmetratges al llarg de la seva història de cent anys. Ara, dins els actes del seu centenari, dècades després de la seva estrena, s’han tornat a projectar.

L’endemà de mai, film d’Antoni Riera Nadal basat en la novel·la del seu germà Miquel Àngel Riera va comptar dins el seu repartiment amb la participació de quinze actors i actrius macianers. Segons explica Catalina M. Pasqual, una de les organitzadores de la projecció, el càsting macianer va ser possible gràcies a l’amistat que mantenien Riera Nadal i Gabriel Barceló, que aleshores feia cursos de l’Escola de Mallorquí a Son Macià. D’entre aquells alumnes i altres persones pròximes sortiren els artistes, entre els quals el també macianer Pere Duran. “Tothom s’hi va abocar per ajudar Riera a trobar vehicles, vestuari i altres ormetjos que ajudassin a ambientar la pel·licula a l’any 1936. De fet, l’estrena va ser a la Sala Imperial, però es feren dues preestrenes a Son Macià abans”.

Per això el dia 10 de maig es tornà a projectar el film, que comptà amb la presència dels artistes que continuen en vida i dels seus familiars. Els 253 euros recaptats seran destinats a Aproscom.

Dia 7 de juny, a les 20h, i al Saló Parroquial es projectarà Jugant amb el destí, del manacorí Josep Berga.

Back To Top
Search