Skip to content

Talaiot presenta “Dos: repressió i revolta”, un disc de heavy sobre la revolta forana de Mallorca

És el seu segon disc. Talaiot és un grup de Heavy Metal manacorí que està format per Carlos Roldán a la veu, Miquel Crespí al baix, Antonello Pinto a la bateria i a la guitarra, Bernat Parera, amb qui parlam en aquesta entrevista.

No és el vostre primer disc… quin recorregut teniu?
Nosaltres ens vàrem ajuntar el 2018 com a grup. Veníem tots d’altres formacions. I d’aleshores ençà hem estat sempre els mateixos. Sabíem que hi havia hagut un grup amb el mateix nom que no tenen res a veure amb nosaltres i que varen desaparèixer devers el 2015.

Ja és ben curiós que un grup de heavy faci un disc sobre la revolta forana de Mallorca.
Sí. Nosaltres hem crescut escoltant molts de discs de grups suecs que parlen de víquings, i pensam que no importa anar-se’n tan enfora per contar coses. Hauríem pogut agafar també les germanies o qualsevol altre fet històric, però vàrem trobar precisament que aquesta de la revolta forana era una part molt desconeguda de la nostra història. La gent sap que Simó Ballester és una escola, però no saben qui és el personatge que li dona nom… I si gratam una mica veim que hi va haver brou i que en molts de casos aquest tema s’explica amb dos paràgrafs.

Incloeu en el disc dues versions.
Sí. Agafam la cançó de Son Coletes de Guillem d’Efak, que va del mateix tema. Trobàvem que hi havia de sortir perquè era la millor manera de fer un resum d’aquest bocí de la nostra història. També hi hem inclòs Bona nit, d’Antoni Parera Fons, perquè ens agrada molt. En aquest cas no l’hem versionada tant, n’hem respectat molt els acords, i ens queda com una balada heavy. Hem de pensar que era una cançó feta per a piano i orquestra i nosaltres la tocam amb guitarra, baix i bateria.

Quantes cançons té el disc?
Hi ha onze temes, un dels quals és instrumental, i aquestes dues versions que hem dit.

On podem trobar el disc?
A les xarxes ara mateix hi ha un single penjat, que es titular Decadència. Hem obert un micromecenatge per fer les edicions físiques del disc.

El fareu rodar?
Sí. De fet amb l’altre disc ja teníem plans de sortir a la península.

Quin moment viu el heavy actualment?
Aquí el heavy no ha tengut el suport que ha tengut als països nòrdics, per exemple. Ni mitjans, ni discogràfiques el tenen gaire en compte. I malgrat tot, continuen sortint grups joves, tot i que és ver que els grups que omplen estadis són de gent que ara té seixanta anys, com Metalica o Iron Maiden.

Back To Top
Search