skip to Main Content

El taller de fusters d’Aproscom elaborà les caixes per a les catorze víctimes identificades en l’exhumació de Porreres

“No és la primera feina que feim per al Govern, de fet, els nostres usuaris ja havien elaborat les gàbies enganadores de serps per a la Conselleria de Medi Ambient i ara és possible que aviat també facem uns envelats”. Qui parla és Sebastià Gaià, responsable del taller de fusteria d’Aproscom, que ha estat ara també l’encarregat d’elaborar les catorze caixes que acullen ja les restes de les catorze víctimes que s’han pogut identificar després de l’exhumació de la fossa comuna de Porreres.

Sebastià Gaià explica que “hem fet les caixes amb avet i les hem tenyides de noguer, amb les mides que ens ha donat la Conselleria”. A cada caixa hi ha aferrada una plaqueta de fusta amb el nom imprès de cadascuna de les víctimes i que també han estat impreses a Manacor, concretament a la Papereria Muntaner. De la conselleria ens demanen si ens interessa fer això i si ens interessa fer un pressupost. Altres feines, com les gàbies de serps, i també possiblement unes carpes.

Caixes de vet i tenyides amb color de noguer. Amb el nom de cada una de les víctimes. Amb les mides que ens va donar la conselleria.

El responsable de la fusteria d’Aproscom es mostra molt satisfet de la feina feta, atès que els usuaris “ho han fet pràcticament tot ells, nosaltres els monitors només hem hagut de tallar les posts, i ells les han cosides, les han tenyides, les han envernissades i hi han posat elstancaments i la placa del nom de la víctima”.

L’acte de Porreres, diumenge passat, molt emotiu, fou presidit per la presidenta del Govern Francina Armengol, i comptà amb la participació també de la batlessa de Porreres, Xisca Mora i del director general de Memòria, Manel Santana.

Back To Top
Search