skip to Main Content

Tancat el pas del camí que mena a cala Varques

Aquests dies la tanca que posa límit entre el camí transitable de cala Varques i el caminet de cabres que baixa fins a la mar ha aparegut amb una pintura groga renovada que amb grans lletres diu: “Propiedad privada”. A baix, més petites, unes altres lletres, entre senyals de direcció prohibida, adverteixen “No pase. No pase”. Hom podria pensar que es tracta d’una renovació de l’advertiment, però hi ha més coses: el cadenat que mig tancava la barrera s’ha estret i blindat amb diversos panys, de manera que ara mateix és impossible franquejar aquest portell.

Pedro Rosselló, delegat de Medi Ambient a l’Ajuntament manacorí i regidor competent pel que fa a la gestió de l’espai de cala Varques i de la resta de cales verges, recorda que segons el catàleg de camins públics aquest camí que baixa cap a la mar de forma directa és públic. Tanmateix, Rosselló recorda que “els propietaris han presentat al·legacions en aquest sentit i argüeixen que n’hi hauria un altre anant cap a la dreta i un cap a l’esquerra que serien els vertaderament públics”. Rosselló explica que “estam mirant quin és aquest camí públic i és difícil d’aclarir.

El delegat de Medi Ambient, al mateix temps recorda que no fa gaire setmanes els propietaris ja havien tancat la barrera i que “qualcú la va tirar a baix”. Els propietaris s’han limitat, explica Rosselló, “a tornar a posar la barrera en el seu lloc. És una lluita que s’ha de resoldre, perquè hi ha d’haver un dret per poder passar, i no està gens clar per on, perquè hi ha veïns de tota la vida que diuen una cosa i veïns que en diuen una altra”.

Sigui com sigui, Pedro Rosselló creu que “independentment que el cas estigui resolt o no, el pas aquest estiu hi serà” i recorda que “la propietat està per la labor d’arribar a un acord”, tot i que “el problema és el de sempre. Hi ha gent que fa mal ús d’aquest dret de pas, “fan desastres, entren per les casetes, que estan totes ocupades, ja… i és normal, per tant, que els propietaris posin traves, perquè se senten desemparats”.

Demanat per aquesta publicació sobre si és competència de l’Ajuntament garantir el dret de pas pels camins públics perquè l’accés a cala Varques estigui assegurat aquest estiu, Rosselló és rotund: “No, no és competència de l’Ajuntament, seria més bé una competència del Govern. El pas no és cosa nostra”.

Back To Top
Search