skip to Main Content

“Tant la part competitiva com la social són importants per la formació i l’enriquiment com a persones”

[pullquote] Rafel Pastor Fiol (Manacor, 1974) és president del Club Bàsquet Manacor
[/pullquote]

Quina és la teva vinculació amb el món de bàsquet?
Jo vaig començar a jugar quan feia setè o vuitè, a la lliga escolar; després vaig jugar, federat, d’infantil fins a júnior, amb el Perles Manacor. També vaig jugar a la categoria sub-22. Llavors com a jugador me vaig aturar. També quan era júnior vaig començar com a ajudant d’entrenador, vaig fer es curs de primer nivell i vaig entrenar cadet, júnior i sub-23, el darrer any va ser l’any 99. Llavors per motius laborals i familiars vaig estar deu anys allunyat del món del bàsquet. I vaig tornar devers l’any 2011 al club Bàsquet Manacor. Ara fa sis anys que som el president.

Quants equips teniu?
Aquesta temporada tenim vint equips, des de pre-mini fins a sénior, masculí i femení, de totes les categories. Hi ha una línia femenina, i de masculí hi ha categories que tenim dos equips, i fins i tot, tres.

Quants de jugadors són això?
Si a cada equip poses una mitjana de dotze jugadors, això són aproximadament 240.

Aquesta base tan àmplia nodreix els primers equips?
La nostra intenció és aquesta, que els equips séniors estiguin composts per gent formada al club. Hi pot haver algú de fora de Manacor, de la comarca, però és gent vinculada d’una manera o l’altra al club, no és que, posem per cas, anem a cercar jugadors de Palma per reforçar els equips.

Teniu escoleta? On entrena?
Sí. A l’escoleta tenim una quarentena d’al·lots, entrenen a La Salle també, com la resta d’equips.

Les instal·lacions que teniu són suficients?
Anam una mica justos. Per exemple, de les cinc i mitja fins a les vuit utilitzam cinc pistes, i com que a dins just n’hi ha tres, hem d’usar dues d’exteriors. Estam fent feina per millorar l’espai conuntament amb l’Ajuntament.

Econòmicament com funcionau?
Els jugadors paguen una quota, que mantenim estable de fa molts d’anys; tenim patrocinis i col·laboradors. L’Ajuntament cedeix s’espai. Llavors, hi pot haver qualque subvenció del Consell, o del Govern, per l’escoleta, pels desplaçaments entre illes… Una peculiaritat del nostre club és que feim els desplaçaments en bus, de premini fins a juvenil. Vàrem fer una enquesta als pares i una de les coses que va sortir va ser aquesta, i ha estat una prioritat. Dins el bus hi va l’equip, els pares, els padrins… Sobretot és un tema de seguretat vial. Pensa que els preminis i els minis encara necessiten elevadors.

Quina relació teniu amb els altres clubs del municipi?
La relació sempre ha estat cordial i amigable i actualment estam més propers que mai, intentam ajudar-mos els uns als altres..

Què aporta el bàsquet a diferència d’altres esports?
És un esport molt complet, en termes d’equilibri, coordinació, a nivell muscular… És un esport de contacte ben entès, no és agressiu. També aporta valors, hàbits saludables… El fet tenir dues línies, masculina i femenina, fomenta la convivència i l’amistat entre nins i nines.

Vols afegir qualque cosa més?
Que volem engrescar als nins del món del bàsquet, que de manera lúdica i divertida puguin aprendre. La vessant competitiva hi és, però no deixam de banda la part social, ja que les dues coses formen part de l’enriquiment i la formació com a persones.

Back To Top
Search