
No conec a n’Anna en persona, però de tant en tant parlam per whatsapp. Ella m’avisa que em toca escriure recepta per aquella setmana en aquesta revista. Justament aquesta setmana em va enviar el missatge quan esperava per entrar a consulta a l’hospital, després d’una setmana en què ja no em quedava cap idea dins del cap. Les havia esgotades totes!
Sort que després de demanar-li qualque idea em va dir una cosa bastant evident i en la qual jo no havia caigut, és època de taronges! De les taronges en diuen moltes coses: que tenen molta vitamina C, que són bones pels constipats (per curar-se o prevenir-los, no per tenir-ne), que serveixen per fer dolços, però també per fer salats… Vaja, que van bé amb tot. Crec que a aquesta minirecepta també podreu fer-la servir per a una varietat àmplia de coses. I si se us acudeix qualcuna més de la que us propòs, estaré encantada de què me la faceu arribar!
Ingredients:
- 200 g de sucre
- 100 g d’aigua
- 2 o 3 taronges
- Aigua amb sal
Passa a passa:
1- Feim ben neta la pell de les taronges. Les tallam en rodanxes o amb forma de mitja lluna, com ens vagi millor per la finalitat final.
2- Bullim les rodanxes dos o tres minuts amb aigua amb sal per llevar-los l’amargor i després les passam per aigua abundant.
3- Posam al foc l’aigua i el sucre i el fonem.
4- Si tenim el foc fort, el baixam. Posam les rodanxes de taronja amb l’almívar i ho deixam bullir a foc baix durant una hora o una hora i quart. No convé que remenem amb cap cullera, ja que correm el risc de desfer les taronges. Anam movent el recipient amb moviments suaus de tant en tant.
5- En estar acabat de bullir, ho deixam refredar. En estar fred posam les taronges sobre una reixa perquè s’eixuguin. Per conservar-les, les podem posar en un pot amb un poc d’almívar o les podem posar entre paper de forn i congelar-les.
Si em permeteu uns quants consells us diré que les amb les rodanxes podem decorar plats dolços, però també són ideals per decorar terrines de paté, o per exemple per posar dins les ensalades. Ens convé també no tallar les rodanxes molt primer, ja que correm el risc que es rompin quan es treuen de l’almívar. I pensau una cosa, si guardau l’almívar podeu engatar coques o fer una vinagreta per ensalades. Dos per un!




