skip to Main Content

Toni Gomila guanya el Premi Butaca 2019 com a millor actor de repartiment

L’actor manacorí guanya el prestigiós guardó pel seu paper com a Wang, el cosí de Xen, a l’espectacle “La bona persona de Sezuan” de la companyia catalana La Perla 29.

Foto: David Ruano

L’actor manacorí Toni Gomila fou escollit el passat diumenge com a millor actor de repartiment als prestigiosos premis Butaca, per la seva interpretació com a secundari a “La Bona persona de Sezuan” on acompanyava Joan Carreres i Clara Segura com a princpals.
Gomila explica que l’espectacle de la companyia La Perla 29 ha tengut una gran acollida, amb una mitjana de set-centes persones en totes les actuacions que han fet. Es tracta d’un text de Berlolt Brecht que ha dirigit Oriol Broggi, estava nominat en set categories de les quals va aconseguir endur-se tres premis: el de Gomila com a millor actor de repartiment; Clara Segura com a millor actriu i Pep Barcons pel disseny de llums. “Ens vàrem endur alguns dels premis individuals però varen faltar els premis col·lectius per la companyia” explica Gomila, qui destaca que aquest és l’únic emperò que per ell va tenir la gala.
“És un reconeixement no només pel fet d’estar nominat sinó també perquè de tota la gent que ha vist l’espectacle, ha valorat la meva feina” explica l’actor manacorí. Així mateix explica que s’ha sentit a gust amb el paper de repartiment i molt honorat de treballar al costa de Carreras i Segura: “He après moltíssim amb ells i amb tota la resta de l’equip, cada assaig era una lliçó” diu Gomila.
D’altra banda, Gomila destaca també que els ballarins i ballarines estigueren feliços perquè era el primer any que hi havia premi en la categoria de dansa i també fa referència a la polèmica per la discriminació d’actors negres a l’obra “Àngels a Amèrica” i per la qual el seu director, David Selvas va rebutjar el premi a millor muntatge: “Crec que va ser una gala constructiva i autocrítica, que va tenir moments molt sincers” afirma Gomila.
Els Premis Butaca, que enguany celebraven la seva vint-i-cinquena edició, són un referent per al teatre de Catalunya i funcionen a través de la votació popular, després que una comissió de persones expertes decideixi quins espectacles i professionals són els nominats anuals. Tot i que no tenen cap compensació econòmica, es tracta d’un guardó molt valorat pel fet que les decisions dels premis siguin obertes a tot el públic. Així mateix, Gomila ja havia participat dels guardons quan l’any 2013 va estar nominat com a millor actor per la seva interpretació al monòleg “Acorar” però finalment s’endugué el guardó Albert Triola per “Smiley”.
D’altra banda, Gomila segueix enfeinat i recorrent territori: els dies 25 i 26 de juliol estrenen “Rostoll Cremat” al Festival Grec de Barcelona, un espectacle escrit pel mateix Gomila i amb gran presència manacorina dins de l’equip.

Back To Top
Search