skip to Main Content

Torna el concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries

Destinat a tot l’alumnat de tercer i quart d’ESO, batxillerat o cicles i amb inscripció oberta fins dia 5 de febrer de 2019

L’Associació de Mitjans d’Infor-mació i Comunicació (AMIC) de la qual forma part Cent per Cent, presenta l’onzena edició del concurs literari “Ficcions, l’aventura de crear històries”. El certamen té l’objectiu d’impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, entre 14 i 18 anys, de Secundària, Batxillerat i CFGM. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.
Prenent cinc inicis de novel·la (Curial e Güelfa- anònim-; La felicitat d’un pollastre a l’ast de Marta Soldado, Les paraules ferides de Jordi Sierra i Fabra, la Bruixa de Camilla Läzkberg i Estudi en lila de Maria Antònia Oliver), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.
Ficcions començarà el 10 de gener amb la pujada del primer capítol a través del web i s’acabarà el 24 de març de 2019 amb l’entrega de l’últim. Cada quinze dies aproximadament, l’alumne o el grup haurà de publicar un nou capítol de la història.
Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menor-ca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).
Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. El segon premi serà un iPod Touch i els guanyadors territorials rebran com a reconeixement de la millor història de cada zona un reproductor mp3. A més, també es premiarà el treball dels professors més motivadors de cada territori amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar i/o berenar inclòs.

Anteriors edicions
El concurs que, compta amb el suport de les Direccions General de Política Lingüística de Catalunya, Illes Balears i País Valencià ,any rere any supera les seves xifres. En la darrera edició del concurs van participar més de 3.500 estudiants provinents de més de 300 centres educatius.
A les Illes Balears hi participaren un total de 616 alumnes, 158 dels quals eren de Menorca, 311 d’Eivissa i 157 de Mallorca. L’any passat, 35 històries (54 estudiants) de les Illes Balears, van arribar a la final del concurs. Dels 54 estudiants finalistes de les Illes, 20 eren de Mallorca, 14 d’Eivissa i 20 de Menorca.
Candela Almonacid Laborda i Maria Planes, del grup Candela-Maria de l’Institut IES Joan Maria Thomàs de Palma va ser premiada amb el Premi a la Millor Història de Mallorca, mentre que l’estudiant Roser Moll Mascaró va guanyar el Premi a la Millor Història de les Illes Balears a la desena edició del concurs literari juvenil.

Compromís amb l’educació
L’AMIC vol donar continuïtat a aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació representa a 328 mitjans en paper i digitals fortament arrelats arreu del nostre país.

Back To Top
Search