Skip to content

Torna la Tardor Poètica amb desset propostes culturals per als pròxims mesos

El curs comença a Manacor amb una àmplia oferta cultural, a la Fira de Teatre s’hi afegeix el cicle Tardor Poètica que des de fa quatre anys programa el Departament de Cultura, i que enguany ofereix fins a 17 propostes artístiques que inclouen música, teatre, exposicions, cinema…, “amb un nexe comú: la seva connexió amb la poesia”. Així ho ha explicat avui dematí el tècnic municipal Llorenç Carreras que ha acompanyat la regidora de Cultura, Antònia Llodrà, durant la presentació del cicle.

Dins la programació hi tenen cabuda els artistes locals. És el cas de Julio Huertas, Jeroni Bosch i Art Cool Actiu, en l’apartat d’exposicions. Però també dels actors Antoni Gomila i Joan Gomila, de la música Bàrbara Duran, i del poeta Sebastià Sansó, entre altres.
La participació local es combina amb les aportacions d’altres artistes a nivell insular i d’algunes propostes de fora.
Encetaran la Tardor Poètica Voicello, el duet format per Carme Garí (veu) i Biel Fiol (violoncel), el divendres 23 de setembre a les vuit de l’horabaixa, justament coincidint amb l’espectacle inaugural de la XXI Fira de Teatre. La regidora reconeix que “és una llàstima, però que no és fàcil compaginar les agendes dels artistes amb les de les administracions” .
La programació del mes de setembre es completarà amb l’actuació de la vocalista badalonina Maria Arnal i el guitarrista de Flix Marcel Bagés, dia 30, a les 20:00.
El Claustre com a espai cultural
Els dos concerts tendran lloc al Claustre del Convent, i l’Ajuntament també ha triat aquest escenari per a la presentacióde la IV Tardor Poètica, precisament perquè “enguany es vol potenciar aquest espai”, ha destacat Llodrà. Tanmateix les propostes artístiques, que s’allargaran fins el 16 de desembre, estaran repartides per diferents equipaments del municipi: el Teatre, la Fundació Alcover, l’església del Convent, la Torre de ses Puntes, la Biblioteca de Manacor i la Sala Polivalent de la delegació de Porto Cristo.
Les propostes culturals de la IV Tardor Poètica acostaran al públic l’obra dels manacorins Miquel Àngel Riera i Jaume Vidal i Alcover, però també d’altres noms de la poesia catalana com Miquel Martí Pol, Vincent Andrés Estellés, Blai Bonet o Ramon Llull.
Tots els espectacles seran gratuïts, excepte els que es representaran al Teatre de Manacor. I també hi haurà l’oportunitat d’exercir la solidaritat amb l’entrada-donatiu dels tres espectacles que acollirà el Convent de Sant Vicenç Ferrer i que seran a benefici de Càritas, Impuls Ara i Tip-Tap.
L’últim d’aquests concerts serà el que tancarà la IV Tardor Poètica, el 16 de desembre, amb un viatge musical a través de les nadales tradicionals d’arreu del món versionades per Cris Juanico, amb la participació de la Coral de l’Escola de Música i Dansa de Manacor.

Back To Top
Search