Skip to content

L’Ajuntament inverteix uns 400.000 euros en la millora dels diferents centres escolars del municipi

 L’Ajuntament de Manacor ha destinat uns 400.000 euros a la millora i el manteniment dels diferents centres escolars del municipi. Així “ a més dels prop de 100.000 euros que cada any el pressupost municipal destina al manteniment de les escoles, hem afegit 300.000 euros més a projectes de millora que diferents centres escolars feia anys que reclamaven”, explica la regidora d’Educació, Catalina Riera.

“És evident que molts dels nostres centres escolars necessitaven millores urgents, teníem patis que s’inundaven, banys que no funcionaven, trespols i sostres deteriorats, persianes que no tancaven, instal·lacions elèctriques deficitàries i tot i que no és l’Ajuntament l’administració que ha de fer aquestes obres sinó que hauria de ser la Conselleria d’Educació, no podíem consentir que els alumnes de Manacor cotinuassin patint aquestes mancances”, afegeix la regidora d’Educació.

Inversions sostenibles

A més de les tasques de manteniment de cada any com pintar les aules i fer petites reparacions s’han invertit prop de 300.000 euros de les inversions sostenibles a millorar les infrastructures escolars. D’aquesta manera s’han destinat 59.212 euros en renovar totalment el pati de l’escola Simó Ballester “que estava dividit en dues alçades i cada vegada que plovia s’hi estancava aigua.

A l’escola Jaume Vidal s’ha habilitat un nou pati per als alumnes d’infantil, que ha costat 47.160 euros, i a l’escola Es Canyar s’han destinat 34.555 euros en la millora de les instal·lacions del gimnàs i d’una aula, en canviar diverses portes i en reforçar els pilars de la planta baixa oberta que serveix com aparcament. A Porto Cristo es canvien els tancaments exteriors de l’escola Mitjà de Mar, amb una inversió de 10.997 euros, i es milloren els banys de l’escola Ses Comes, una obra que compta amb un pressupost de 21.757 euros

Les millores també afecten les escoles infantils. A Sa Graduada s’hi han destinat 58.624 euros en el nou sistema de drenatge d’aigua del pati central, en el canvi de les vidrieres de fusta per unes hermètiques d’alumini i en la renovació dels banys. A l’escola Nins i Nines es canviaran les vidrieres exteriors, que no són eficients, amb una aportació de 15.407 euros i a Sa Torre s’invertiran 13.167 euros en canviar portes i finestres, a més d’habilitar un nou espai per a la recepció de l’escola.

En tots aquests casos “són obres que hauria d’haver fet la Conselleria d’Educació perquè l’Ajuntament només té competències en el manteniment de les escoles però com a gestors públics no podíem quedar mans aplegades i hem fet un esforç afegint uns 300.000 euros més a la inversió habitual de cada any, que rondava els 100.000 euros”, especifica Riera.

Altres millores

Des del departament d’Educació, a més, “s’ha fet un esforç especial per no deixar cap centre educatiu sense millorar”, explica la regidora de l’àrea. Així, a més de les inversions abans esmentades s’han invertit prop de 100.000 euros en pintar aules i reixes, anivellar patis, millorar mobiliari, obrir portes, instal·lar piques, instal·lar parquet o millorar la climatització de diversos espais. Aquestes millores també han afectat les escoles Molí den Xema, Talaiot i també l’Espai na Camel·la.

Back To Top
Search