Skip to content

Torrentada de versos

Amb cinc minuts de retard sobre l’horari previst, Jaume Santandreu donava el sus a la cinquena edició del Correvers, l’esdeveniment versaire que el col·lectiu Manacor Poètic organitza per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. Santandreu va dedicar el manifest al jove raper Valtonyc, condemnat entre d’altres coses per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme en les seves cançons. Va ser per això que Jaume Santandreu va enarborar un “contramanifest de la poesia”, amb versos com aquests: “Galants de la poesia / us estim però me’n fot, / Siau qui sou. Rebel·lia. / Puc callar, ja està dit tot”.

Seguidament prengué la paraula Bernat Nadal, i després de l’autor d’El vestit vermell arribà el torn dels alumnes del batxillerat d’arts escèniques de l’IES Mossèn Alcover, que interpretaren poemes, entre d’altres, de Seamus Heaney, Gabriela Mistral o Bob Dylan.

La trobada a Món de llibres es clogué amb la inauguració de la primera placa poètica de Manacor, a la façana de la llibreria i amb uns versos de Miquel Àngel Riera.

A partir d’aquí tocava el desplaçament més llarg, passada la plaça de Joan March, per arribar a Calidoscopi, on fou el torn de Pau Vadell, que cità també versos de Miquel Bauçà; Joan Gomila, que rapsodià J. V. Foix i Ovidi Montllor; i Josep Lluís Aguiló.

El gruix d’assistents més que minvar, anava augmentant. I SAIM acollí novament Bernat Nadal, que va ser seguit per Antoni Artigues i Glòria Julià, que interpretaren versos d’Hilari de Cara, que no hi pogué ser per motius de salut. Ben igual que Antoni Riera Font, que també havia de recitar en aquest indret.

El tercer taller d’art, que ja quedà estibat pels assistents fou el de Sitges Febrer, amb versos de Maria Magdalena Gelabert, Jaume Mesquida i Sebastià Sansó, que també es referí a Miquel Àngel Riera.

Un altre trajecte llarg, de retorn cap al carrer del Sant Crist, menà la comitiva poètica fins a l’improvisat taller de Rafel Perelló, on Mateu Xurí i Maribel Servera versaren algunes dècimes escrites per donar pas a un encadenament de quartetes tan sensual com emotiu. Clogué la rapsòdia en aquest espai Jaume Santandreu.

Quedava només el colofó. Ennigulart esperava amb el celler engalanat. Juan Hermida hi cantà dues composicions seves, com el seu nét Lau, que també en recità una. Antoni Riera i Glòria Julià, acompanyats d’Andreu Riera al piano recitaren en un ambient corprenedor i entregat, que clogueren amb brillantor Agnès Vanrell, Margalida Albertí i Magdalena Gelabert tot recitant versos de Miquel Mestre, que tampoc no va poder ser present en el Correvers d’enguany. Entre brindis, el centenar de poetistes se citaren per a l’edició de l’any que ve.

 

Back To Top
Search