skip to Main Content

Tossudament alçats (Indigneu-vos)

Fa anys que només esperen que es desinfli el suflée, i això ha condicionat la política espanyola. Un sol condicionant, la inacció. Pedro Sánchez igual que Rajoy, cap novetat. O pitjor, de la defensa d’una Espanya plurinacional i el federalisme a la reforma de lEstatut. Quin gran engany, quanta mentida. Avui, en la celebració de la Diada Nacional torna a ser un gran clam per la “independència”, per la llibertat dels “presos polítcs”, per l’absolució en la sentència que s’ha de conéixer aviat, pel retorn dels exiliats, per la fi de la repressió, per l’exercici del dret d’autodeterminació..El poble de Catalunya demostra des del 2012 que la determinació per construir la República Catalana és la que és, total i absoluta.
Allò que sorprèn és la sordesa, la ceguesa. I ara què? Deia Pedro Sánchez no fa molt que sembla que els independentistes són manco. El major problema que té l’estat espanyol es deixa a l’atzar, sense cap iniciativa, sense diàleg per afrontar la situació. I en cada elecció els partits sobiranistes són majoria al Parlament. I el repàs en l’elecció dels eurodiputats és historic. I cal reconéixer que estadistes a Espanya no existeixen, la mediocritat dels líders dels partits espanyols és tan gran que ni volen ni saben com actuar. Mala pedra a la sabata de l’Estat.
I més pedres hi entraran. El Tribunal de la Unió Europea a Luxemburg el 14 d’octubre s’ha de pronunciar sobre si l’Oriol Junqueres té dret a ser eurodiputat, i després la resolució del dels drets del President Puigdemont i del conseller Comín. I el Grup de treball de l’ONU demanarà explicacions a l’Estat (tenia 6 mesos per donar-hi acompliment, només l’hi queden 2 mesos) perquè no ha posat en llibertat als presos quan el mandat era clar. Com gosen parlar d’acatament de les sentències? És evident, només aquelles que els interessen. Recordeu el cas GAL, amb comdemnes severes per assassinats en nom de l’Estat, amb un ministre socialista i un sotssecretari d’estat en compliren només uns mesos. O la dona del Bárcenas condemnada a 15 anys, només estigué a la presó 1 dia. O els culpables de les targetes black , la majoria d’ells ja dormen a ca seva. Dels condemnats per corrupció, en aquests anys, n’han indultat 226. I el Jordi Cuixart i el Jordi Sánchez fa 23 mesos són a la presó, i la resta duen més d’un any i mig.
La determinació de Catalunya és la és, TSUNAMI DEMOCRÀTIC.

Ara sí, hi haurà eleccions. Sánchez vol la desaparició d’Unides Podem, garantir el règim del 78 i l’afiançament del bipartidisme.
Ja no hi ha perdiu, el PSOE se l’ha cruspida. Sánchez i el PSOE creuen que haver guanyat les eleccions amb majoria relativa els dóna el dret a tenir un govern monocolor i que els altres partits se sotmetin als seus desitjos. Culpabilita Unides Podem, amb l’esperança que el seu relat castigui els podemites a les eleccions per quedar-se l’espai de l’esquerra. Les enquestes apunten a la baixa Unides Podem. També a una certa recuperació del PP, i a la baixa de Cs. VOX cauria fort. Això és el retorn al “bipartidisme”, PP per la dreta i el PSOE a l’esquerra. A l’esquerra? Esquerra de què, o a l’esquerra del PP.
Podria ser una jugada arriscada. El PSOE ha de ser conscient que rebé molts vots per la por al trifachito, que en unes noves eleccions ja no els tingui, que es doni un cansament en els electors, que Unides Podem no caigui com prediuen, que el PSOE no pugi tant, que el PP recuperi el vot de la dreta, etc. Ja s’haurà produït la sentència i els partits sobiranistes tendran difícil donar-li suport. Unes noves eleccions són un risc innecessari. A més d’una falta de respecte als ciutadans ja que les necessitats són resoldre les necessitats reals.
Aquest és el missatge que ens traslladen els actors. Podria ser que abans que caigui el teló es pugui reescriure l’epíleg. Això passaria perquè Unides Podem s’humiliï, s’abaixi els calçons, passi per l’adreçador, resi un Credo, es posi la bena als ulls i copii mil vegades Sí.
Sé que som agosarat, i potser la realitat em fotrà un calbot.

Pep Barrull

Back To Top
Search