skip to Main Content

Tot a punt perquè comencin les obres d’ampliació a l’IES Porto Cristo, que tendrà sis aules més el curs que ve

Després del pont del 6 i el 8 de desembre al pati de l’IES Porto Cristo, concretament a la pista de bàsquet, hi haurà instal·lades sis aules prefabricades, on acudiran a classe els alumnes desplaçats de les seves aules ordinàries a causa de les obres d’ampliació que de forma imminent començaran al centre porteny de secundària. Amb aquesta ampliació, que s’aplicarà en els dos passadissos del primer pis, l’IES Porto Cristo comptarà amb sis aules més. Segons explica la directora mateixa del centre, Xisca Bonet, “l’ampliació feia temps que estava prevista i el fet és que ja feia estona que ballàvem estrets”. De fet, moltes aules específiques s’havien hagut de convertir en aules ordinàries per albergar les classes. Aquesta mancança d’espai, a més, s’ha vist agreujada amb la crisi de la Covid-19 i el desdoblament de grups que ha duit implícit. A més, continua Bonet, “el curs que ve ens arribarà també l’ampliació d’una línia que hi ha hagut al CEIP Ses Comes”. L’IES Porto Cristo estava preparat per acollir quatre línies, les dues de Mitjà de Mar, una de Ses Comes i una altra del CEIP Talaiot de s’Illot. Ara seran cinc les línies que haurà d’albergar.

A banda de les classes que s’hauran de fer a les aules prefabricades, les obres també afectaran el carrer del costat de l’institut, que es convertirà en zona d’obra, amb la consegüent reducció d’aparcaments.

Està previst que les obres acabin el mes de juliol i que, per tant, el curs 2020-2021 pugui començar amb total normalitat a l’IES Porto Cristo.

Sa Torre i Ses Comes, a bon ritme
Mentrestant, els altres dos fronts oberts en qüestions d’obres escolars al terme de Manacor continuen a bon ritme i dins els terminis que estaven prevists. Segons fonts de la Conselleria d’Educació, la previsió és que a l’escola portenya les obres d’ampliació d’aules a l’antic pati s’acabin el mes d’abril, mentre que a Sa Torre el mes d’agost de l’any que ve també haurien d’estar acabades. En el primer cas, voldria dir que les classes a Ses Comes es podrien iniciar passat Pasqua, mentre que a Sa Torre hi podrien començar amb l’inici de curs 2020-2021.

Des de la direcció de l’escola de sa Torre expliquen que hi ha una visita d’obres prevista per a abans de Nadal, tot i que “no tenim informació de l’estat de les obres”. A Ses Comes, la directora Maria Hernández confirma que “la intervenció que havia de fer l’Ajuntament a la part de darrere del gimnàs ja ha acabat”. Pel que fa a les obres de les aules, “duen el ritme que la Conselleria tenia marcat”. En aquests moments ja tenen alçat el primer pis i durant les vacances de Pasqua ja es llevarien les aules prefabricades per poder començar les classes a les aules noves.

Caldrà veure, igualment, segons explica Hernández, “si aquestes aules bastaran, perquè si el ritme d’inscripcions per incorporació tardana continua com fins ara caldrà construir una escola nova, i això serà la feina que s’haurà de fer a partir d’ara”.

Back To Top
Search