skip to Main Content

“Tota la població de Manacor es mereix unes festes: si no es poden fer presencials, hi ha alternatives”

Artur Aguiló (Manacor, 1995) és el regidor de Festes, Gent Gran i Esports de l’Ajuntament de Manacor. Amb l’anul·lació de les Fires i Festes de Primavera i un panorama que deixa poc marge a les celebracions, parlam amb ell sobre els plans de futur a curt termini d’aquesta regidoria.

Com està sent el dia a dia durant aquest confinament?
És estrany perquè jo, en aquests moments hauria d’estar a ple rendiment preparant les festes i les competicions esportives habituals d’aquests mesos i en canvi, la nostra delegació ara està més aturada. És vera però, que no ens hem aturat de fer feina: hem posat les factures i l’arxiu al dia i hem anat fent feina per si es dóna el cas que ens permetin fer festes properament. En qüestió d’esports també hem treballat en les instal·lacions, adequant les instal·lacions.

Les Fires i Festes de Primavera queden cancel·lades, no?
Sí. Són les festes que queden més pròximes i entenem que no ens permetran que, de cop i volta, hi hagi aglomeracions de gent. Per exemple el tastavins, el pregó o les revetlles són actes amb una acumulació de gent que és segur que no es permetran i per tant hem optat per suspendre-ho. És vera però, que hi haurà sorpreses i mirarem de quina manera podem fer festes. No serà de la manera més coneguda o habitual però sí que hi haurà festes.

Ens pots explicar alguna d’aquestes sorpreses o dir-nos com teniu pensades les properes?
La sorpresa és que festes, n’hi haurà. Pensam que tota la població de Manacor es mereix unes festes: si no es poden fer presencials, hi ha alternatives. Volem que les festes siguin més participatives i això ens ha servit per enfocar les festes cap a les decisions de la ciutadania. Per això volem que ens enviïn les seves peticions o suggeriments a través del correu electrònic festes@manacor.org o Instagram Festes de Manacor. Pensam que, el polític, el que ha de fer és gestionar allò que la ciutadania vol, en la mesura del possible. Per Nadal, per exemple, ja em vaig reunir amb les entitats i les associacions per demanar-los la seva opinió i preparar les festes partint de les seves idees.

Pensau continuar en aquesta línia, després del confinament?
Sí. El que es tracta és que les propostes que fem agradin a la majoria. Si hi ha alternatives atractives que poden ser diferents de les festes que s’han fet fins ara. Està clar també que hi ha actes que sempre funcionen i es mantendran.

Us heu coordinat amb Participació Ciutadana per tal que les associacions siguin les qui organitzin les festes?
A Manacor les associacions de veïnats ja organitzen les seves festes, sempre amb l’ajuda de l’Ajuntament perquè hem de controlar la part legal i la paperassa que implica. El que volem però és que les associacions s’involucrin encara més en les festes. Convid a tothom que ens enviïn les seves propostes.

Back To Top
Search