Skip to content

Tothom a l’expectativa

“No ens volem comparar amb altres nits de l’art”

“L’expectativa és veure primer de tot què en sorgeix. Quin xup-xup es genera, quines necessitats es manifesten des del sector i en totes les disciplines artístiques. Quines noves iniciatives interdisciplinàries surten…”, així d’il·lusionat parla Mateu Marcé, delegat de Cultura, de la primera nit de l’art manacorina.
Marcé, però adverteix que ho fa “amb total humilitat, i sense ànim de comparar-nos amb altres nits de l’art que ja es fan arreu de l’illa”. Marcé admet que “els darrers anys, pel que fa al món de l’art, i també en el context de la Covid-19, s’han cercat fórmules més senzilles, com ara exposicions puntuals, o art
al carrer, i recorda iniciatives com la Vila del Llibre, que va dur l’art a espais on no era habitual. En aquest sentit, el delegat de Cultura veu que la nit de l’art pot crear “noves oportunitats, amb possibles noves propostes que venguin del sector i que servesquin per crear debat. És una oportunitat que tenim”. Així i tot Marcé recorda que, més a llarg termini “disposam del pla director de biblioteques, que preveu nous espais expositius ubicats al centre”. Per Marcé, qui impulsa els canvis “és la ciutadania, l’opció bona és crear aquests espais de diàleg i a partir d’aquí plantejar noves opcions culturals”.

“Potser arriba una mica tard en el calendari”

Catalina Julve, reconeguda artista plàstica manacorina, no podrà participar a la nit de l’art, atès que ja tenia altres compromisos professionals.
Així i tot, es mostra contenta que finalment es pugui celebrar un esdeveniment com aquest a Manacor, tot i que reconeix que “potser en el calendari arriba un poc tard, perquè les nits de l’art se solen fer més a l’estiu, quan la gent té més hàbit de sortir el vespre, fer una volta, una cervesa o sopar”.

“Una nit de l’art sempre és més que una nit de l’art”

Rafel Perelló, reconegut músic, investigador i també artista plàstic manacorí es mostra molt satisfet amb la iniciativa: “Estic molt con-
tent que Manacor tengui una nit de l’art així com tenen Felanitx i altres bandes. Perquè una nit de l’art, són més coses que una nit de l’art, per-
què suposa un suport per als artistes, és un fet social, que fa poble”. Perelló afegeix que “a les nits de l’art on vaig hi ha música, llocs amb menjar… i això estaria bé, perquè es tracta de convidar la gent a sortir més. Cada divendres, a Sineu fan una nit de l’artesania. I això ha tengut tant d’èxit que no ha quedat més remei que convidar gent a dur-hi menjar perquè la gent que ho vulgui pugui quedar a sopar”. Es tracta, per a Perelló, de posar les coses fàcils als qui no estiguin directament relacionats amb el món de l’art però que hi sentin una mica de curiositat.

Back To Top
Search