skip to Main Content

Tres directors protagonitzen la represa del cicle Periodisme.cat a l’Escola de Mallorquí

El cicle, que s’havia encetat el curs passat, tornar a començar ara en format virtual i els matriculats el podran seguir a través de la plataforma Zoom. Divendres, Gabriel Mercè, de la Veu de Sóller, Enric Borràs, de l’AraBalears, i Miquel Serra, exdirector del Diari de Balears, afrontaran el primer debat. Com és fer periodisme en català a Mallorca?

Suspès arran del confinament total del passat mes de març, el curs monogràfic Periodisme.cat sobre llengua i mitjans de comunicació organitzat per l’Escola de Mallorquí, es podrà reprendre ara i després de diversos intents. Tanmateix, tot i garantir els crèdits de formació per a professorat, el curs s’haurà d’impartir de forma virtual i a través de la plataforma Zoom. A més, totes les ponències quedaran penjades al canal de Youtube de l’Ajuntament de Manacor. El curs té per objectiu donar a conèixer la feina que s’ha fet i que es fa per fomentar l’ús de la llengua catalana en els mitjans de comunicació, a més de donar a conèixer el model de llengua que s’empra en els mitjans de comunicació actualment i com ha evolucionat al llarg del temps.

Abans del decret de l’estat d’alarma, el curs es va iniciar amb la primera de les sessions «Cap a un model públic audiovisual autocentrat» d’Andreu Manresa, director de l’EPRTVIB-IB3, que ja va tenir lloc dia 6 de març.

Ara, l’alumnat inscrit al monogràfic previst pel març ha tengut prioritat en la reserva de places amb dret a reconeixement de crèdits de formació permanent del professorat.

El monogràfic es reprèn aquest divendres 11 de desembre a les 19 h amb la ponència «Escriure periodisme en català a Mallorca», que tendrà com a participants Miquel Serra, exdirector del Diari de Balears; Enric Borràs, director de l’AraBalears, i Gabriel Mercè, director de la Veu de Sóller.

El divendres 18 de desembre de 2020 a les 20 h, l’escriptor Màrius Serra impartirà la ponència «La importància de parlar. La importància de parlar bé».

Després del parèntesi nadalenc, el divendres 8 de gener de 2021 a les 19 h, la directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Beatriu Defior parlarà de «La llengua catalana als mitjans de comunicació. Què hi pot fer l’Administració?»

El curs es tancarà divendres dia 15 de gener de 2021 a les 19 h amb el col·loqui «Parlar i dir. Estàndard i filiació dialectal», que comptarà amb Miquel Piris, periodista de TV3; Kristin Suleng, periodista i directora del Samarucdigital d’À Punt ràdio; Conxa Rosillo, periodista de RTVE a les Balears, i Marta Bergas, periodista d’IB3 TV.

El curs Periodisme.cat és una activitat coordinada conjuntament entre l’Escola Municipal de Mallorquí de l’Ajuntament de Manacor i el Centre de Professorat de Manacor; Antoni Riera Vives, professor i director d’aquesta casa; i Francesca Serra Gelabert, assessora de formació del Centre de Professorat de Manacor.

Back To Top
Search