skip to Main Content

UGT guanya les eleccions sindicals a l’Ajuntament

El sindicat que encapçala a l’Ajuntament Jaume Truyols guanya tant en el cos de funcionaris com en el de personal laboral

Quatre delegats elegits en el cos de funcionaris, sobre un total de deu. I quatre més en el cos de personal laboral, sobre un total de sis. Aquests són els resultats que acrediten la victòria d’UGT a les eleccions sindicals a l’Ajuntament de Manacor.

Segons fonts del sindicat majoritari a la Sala, una de les claus que expliquen aquesta victòria “és la feina que hem intentat fer per a tots els grups de treball que hi ha dins l’Ajuntament, com ara policia, brigada, administratius… i això és el que ha duit bons resultats, perquè el passat mandat ja vàrem ser les més votats”. També segons expliquen fonts d’aquest mateix sindicat, “s’ha millorat bastant en el tema laboral, però allò més important és que estam representats tots els treballadors”.

Reptes de futur
Segons UGT, un dels grans problemes que pateix el personal a l’Ajuntament rau en el fet que “hi ha un percentatge molt elevat de personal interí, i s’hauria d’intentar estabilitzar la situació laboral d’aquesta gent. D’altra banda, també és molt important que els sous del personal ara mateix no són homogenis, i hi ha treballadors que tenen sous diferents per fer la mateixa feina”. UGT explica també que “sabem que ja s’ha començat a corregir aquesta desigualtat, però encara queda camí per fer”.

Una de les eines que serviran precisament per aplicar aquesta correcció, és la “relació de llocs de feina, en la qual ens consta que l’equip de govern ja ha començat a treballar. Nosaltres vetlarem perquè sigui tan justa, objectiva i equilibrada com sigui possible”.

“És fruit de la deixadesa històrica”
Joan Gaià, delegat de Recursos Humans a l’Ajuntament, afirma que aquestes tres reivindicacions laborals són fruit “d’una deixadesa històrica per part de l’Ajuntament, que no els ha donat la importància que tenen”. Per Gaià, “per aprovar una relació de llocs de feina primer cal tenir un organigrama global de com volem que sigui l’Ajuntament, si no és així, és molt difícil delimitar les funcions de cadascun dels treballadors”.

Pel que fa als desequilibris en els sous, Gaià adverteix que “s’ha abusat de la figura de les productivitats. L’altre dia sense anar més enfora, els sindicats reclamaven una productivitat per a una plaça que encara ni tan sols s’havia cobert”.

RESULTATS DE LES ELECCIONS SINDICALS

Funcionaris:
(210 electors, 180 vots)

UGT 4 (77vots)
STEI 3 (59vots)
SPPME 3 (36 vots)
Vots en blanc 2

Laborals
UGT 4 ( 39 VOTS)
STEI 2 (18 VOTS)

Back To Top
Search