skip to Main Content

Un any marcat per la torrentada de l’octubre

No hi ha cap dubte que l’any que tancam aquesta setmana estarà marcat i restarà dins les pupil·les de tots el qui l’hem viscut com l’any de la torrentada. Tretze vides i pèrdues milionàries s’endugué l’aigua. La desgràcia ens va servir per poder mesurar la capacitat solidària del poble mallorquí, que acudí generosament, desinteressadament, discretament, a socórrer i ajudar el poble llorencí i tots els afectats per una torrentada malauradament inoblidable. Ara toca curar les ferides, refer-se i tornar créixer com a poble, amb l’alegria llorencina de sempre.

Alegria la que han tengut els jugadors del Club Voleibol Manacor, que amb un equip gairebé amateur competeix de tu a tu a la Superlliga espanyola. De moment, sis punts i penúltims a la classificació, els manacorins competeixen amb dignitat i s’adapten al nivell de la competició. Esperem que el seu regal de reis sigui la salvació de la categoria. El mèrit és innegable.

Com innegable és també la feliç iniciativa d’obrir, a la fi, les 24 hores del dia els aparcaments públics de la plaça de Sant Jaume i de Na Camel·la. No hi ha dubte que aquest era un dels motius de la seva infrautilització i estam segurs que aquest bé públic podrà ser aprofitat ara de manera molt més eficient i rendible per als ciutadans i per l’administració municipal. No tenim dades objectives de la millora en l’ocupació, perquè la mesura d’obertura a temps complet és massa fresca encara, però estam segurs que la cosa anirà bé.

Beníssim, anirà. Aquesta tardor passada ja hem vist com la moció aprovada per l’Ajuntament manacorí ha tengut els primers efectes: una nina va ballar per primera vegada amb els Indis de Crist Rei. Més complicat (impossible) serà que vegem ballar una dona amb els dimonis d’aquí a tres setmanes. Però hi ha temps per millorar i Moretons i Cossiers sí que semblen estacions possibles perquè hi puguin baixar i ballar nines i dones. La normalitat no hauria de ser notícia. Però ens encantarà que ho sigui.

Aquest any serà any electoral. Europees i locals, i veurem també si espanyoles, seran les eleccions. A Manacor es perfila un gran combat entre PI i MÉS-Esquerra, amb una forta expectació pel paper que pugui tenir Ciutadans i la possible irrupció de Vox, mentre el PSOE mira d’aprofitar l’efecte Sánchez i el PP tapa forats per no perdre vots per la dreta extrema.

Tot això són especulacions. El que no ho són és que a Manacor encara no hi ha aigua potable, que el pla general no s’ha aprovat, que hem donat el contracte de neteja a l’empresa que ens havia fet ser el poble més brut de Mallorca… Veurem si la rentada de cara del centre i la millora notable en alguns carrers pot compensar totes aqueixes altres mancances…

Back To Top
Search